retete gustoase

10 trucuri de design pentru un efect optic spectaculos

10 trucuri de design pentru un efect optic spectaculos

Se spune că diferența dintre o casă amenajată de un designer de interior și o persoană obișnuită este vizibilă chiar și pentru necunoscători. De la echilibrarea paletei de culori la elementele decorative, de la poziționarea lămpilor și până la materialul draperiilor, designerii cunosc multe trucuri care pot transforma orice cameră banală într-un interior fabulos. 

Loading...

Dacă vrei să știi cum poți obține niște efecte optice spectaculoase, care pot concura cu orice aranjament de designer, citește următoarele 10 sfaturi. 

1.Adaugă o pată de culoare roșu aprins

Este un truc simplu, care poate fi utilizat în aproape orice proiect de design interior. Adăugarea unei pete de roșu poate te sperie și vei crede că nu se potrivește cu restul decorului. Poți face o încercare deloc riscantă, apeland la un abajur sau o pernă aruncată pe canapea. Vei putea astfel să vezi care este efectul și dacă acest truc va oferi un plus de energie camerei. 

2.Folosește curbe și arcuri

Este un truc util atât pentru interioarele moderne dar și cele clasice. Arcade în perete ori doar elemente vizuale care să sugereze forme rotunde, toate vor da un element de confort camerei, sugerând imaginea unui cuib. 

3.Vopsește ramele ferestrelor

Poate și tu te-ai plictisit de clasicele rame albe sau maro. Schimbă dintr-o simplă mișcare aerul unei camere plictisitoare ori posomorâte adăugând multă culoare exact pe unde intră lumina în casă. 

4.Așează decorațiunile în grupuri de câte trei

Știi deja că 3 este un număr magic, așa că te poți folosi de puterea lui chiar și atunci când amenajezi interiorul casei tale. Gruparea obiectelor în grupuri de câte 3, indiferent că este vorba despre perne, vaze, poze ori lumânări, forțează ochiul să se deplaseze în jurul lor, deoarece creează un nivel de interes vizual neegalat de niciun alt tip de aranjament.

5.Iluminează camera din lateral

Dacă lumina din tavan ne este cunoscută tuturor, crearea de umbre cu ajutorul unor 

modele moderne de aplice, poate fi un atribut al celor mai pricepuți în ale designului. Joacă-te cu luminile pe pereți, și vei obține în cameră un aer mult mai interesant decât te-ai aștepta. 

6.Utilizează procentul 70-30

Este un truc care sigur o să te șocheze puțin. Dar trebuie să știi că vorbim despre o metodă care va corecta proporțiile și va echilibra spațiile din cameră. Secretul constă în decorarea a aproximativ 70% din cameră într-un anumit stil, iar restul de 30% într-un stil cu totul diferit. Astfel, poți alege să-ți decorezi casa în stilul tradițional, dar să completezi 30% cu obiecte contemporane. 

7.Utilizează aceeași podea în toate camerele

Indiferent că este vorba despre gresie, parchet sau alt material, dacă îl vei utiliza în mai multe camere, vei obține într-un mod foarte ușor senzația unui spațiu mult mai mare decât este în realitate. Dacă ai camere mari, cu uși larg deschise, folosește covoare pentru a sparge continuitatea și a diferenția zonele în funcție de utilitate.

8.Montează un șemineu

Nimic nu oferă o senzație mai puternică de lux, decât un șemineu montat în living. Poți alege unul clasic, cu lemne, sau unul electric, care este mult mai ușor de utilizat. Un design modern, bazat pe materiale contemporane, va adăuga casei tale un aer foarte modern. 

9.Aranjează diferit rafturile cu cărți 

O bibliotecă este un punct de greutate în orice cameră, oferind sobrietate și seriozitate, mai ales atunci când cărțile sunt aranjate în mod clasic, în funcție de mărime ori de colecții. Renunță la stocarea practică și adoptă un stil care să nu aglomereze spațiile, care conține accesorii colorate și care grupează articolele în număr impar. Gândește-te la cărți ca la niște obiecte și expune-le atât pe verticală cât și pe orizontală. 

10.Montează lambriuri pe pereți

Panourile de lemn care te inspiră în filmele de epocă pot adăuga caracter și textură oricărui interior, atunci când sunt adaptate într-un stil contemporan. Mai mult, pot arăta scumpe dar există opțiuni foarte accesibile ca preț, dar la fel de arătoase.