3 Creme pentru torturi și prăjituri. Nu le mai cumpăra din comerț!

Iată cum prepari din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute. Aşa obţii cea mai bună crema pentru prăjituri!

INGREDIENTE:
– 150 gr unt
– 2 fiole esenţă de vanilie
– 3 albuşuri
– 250 gr zahăr
– 250 ml lapte de cocoş
– 3 ouă

Mod de preparare:

1. Mixează untul cu zahărul.
2. După ce ai obţinut o crema omogenă, încorporează treptat câte un ou şi albuşurile. Amestecă foarte bine după fiecare.
3. Adaugă apoi laptele de cocoş şi omogenizează iarăşi.
4. Pune vasul cu această crema la foc mic spre mediu.
5. Nu uită încorporezi acum esenţele de vanilie. Amestecă încet. În vreo 10 minute, crema începe se îngroaşe.

Ia-o de pe foc. O poţi servi cu biscuiţi sau o poţi folosi pentru torturi şi diverse prăjituri.

Vrei o crema fină pentru torturi sau prăjituri? Încearc-o pe asta!

INGREDIENTE:
– 450 ml lapte
– 4 gălbenuşuri
– 1/2 pahar zahăr
– 3 ml esenţă de vanilie
– 50 g făină

Mod de preparare:

1. Freacă zahărul cu gălbenuşurile, adaugă făină. Foloseşte o lingură de lemn.
2. Încorporează vanilia. Omogenizează.
3. Adaugă laptele fierbinte, în porţii mici. Omogenizează de fiecare dată.
4. Pune vasul la foc mediu şi amestecă în mod constant. În momentul în care începe se îngroaşe, redu focul la minim.

Crema este gata atunci când nu va mai curge de pe lingură.

Crema de Ciocolată de baza pe care o au majoritatea prăjiturilor!

INGREDIENTE:
– 500 ml lapte
– 150 g zahăr
– 50 g făină
– 100 g cacao pudra
– 60 g unt
– 5 gălbenuşuri
– 2 linguriţe esenţă de rom

PREPARARE:

1. Într-o crăticioara care nu lipeşte, pe foc mediu, adaugă 3/4 din cantitatea de lapte. Amestecă uşor şi lasă pe foc doar până când laptele începe uşor dea în clocot. Da deoparte şi lasăla răcit.
2. Într-un bol mediu, bate gălbenuşurile cu zahărul şi untul cu mixerul, la viteză medie-mare, până obţii o crema omogenă şi destul de grosuta (aproximativ 5 minute). Adaugă peste, încet şi treptat, jumătate din cantitatea de lapte fiert şi răcit, continuând baţi. Cerne făină, treptat şi amestecând continuu, până la omogenizare completă. Cerne pudra de cacao, amestecând continuu până se încorporează cum trebuie.
3. Adaugă crema de mai sus peste restul de lapte din oală, amestecând continuu la foc mediu-mic până când începe fiarbă uşor. Da focul la cea mai mică treaptă, adaugă treptat restul de 1/4 de lapte nefiert şi amestecă. când ai încorporat tot laptele, da de pe foc, adaugă esenţă şi transferă într-un vas de sticlă şi lasă la răcit.
4. Dacă nu o serveşti/foloseşti imediat, acoperă bine cu o folie de plastic (nu trebuie mai rămână aer în vas, folia trebuie atingă crema) şi bag-o la frigider. Acolo poţi o ţii pânăla 5 zile. Din cantităţile date o iasă aproximativ 500 g de crema. Dacă ai nevoie de mai multă sau mai puţină, pur şi simplu ajustează cantităţile, în funcţie de cum cere reţeta pe care o ai de făcut.

Sursă: Ella Crăciun