retete gustoase

5 motive să alegi un sejur în Maldive în acest an

5 motive să alegi un sejur în Maldive în acest an

Nisip fin precum mătasea, ape cristaline de un albastru impresionant, viață marină abundentă, umbrele de palmieri și frumusețe naturală cât vezi cu ochii, așa am putea descrie în doar câteva cuvinte insulele Maldive, locul unde timpul și-a pierdut dimensiunea. Această țară formată dintr-un grup de 26 de atoli ce includ aproape 1200 de insule a fost declarată chiar în plină pandemie de coronavirus “destinația anului 2020”. Și-a deschis treptat porțile pentru turiști și continuă să atragă, cu farmecul său tropical, oameni avizi de călătorii și în acest an. Dacă îți face cu ochiul acest paradis, dar încă nu te-ai decis dacă să mergi sau nu în vacanță în Maldive, iată câteva motive care te vor convinge:

Loading...

1.O insulă, un resort

Atunci când cauți oferte de vacanță în Maldive trebuie să iei în considerare faptul că în această țară doar 250 dintre insule sunt locuite, iar peste 80 reprezintă resorturi turistice, unele mai luxoase decât altele și care oferă tot ceea ce și-ar putea dori chiar și cea mai pretențioasă persoană. În timp ce în zonele unde există localnici sunt foarte puține pensiuni, pe celelalte insule există câte un hotel de vacanță, care asigură însă excursii diverse pentru turiști. În general, vorbim de o mică fâșie de pământ, insulele cu o lungime de 2 kilometri fiind considerate mari.

2.Destinația perfectă pentru scuba diving și snorkeling

Insulele Maldive sunt absolut fermecătoare la suprafață, însă și în apele oceanului te așteaptă o mulțime de minunății. Nu trebuie să înoți prea mult ca să vezi un număr mare de pești tropicali sau să întâlnești rechini de recif. În această parte a lumii viața marină este incredibilă, iar iubitorii de natură pur și simplu vor fi fermecați. Coralii sunt foarte bine conservați, iar posibilitatea de a descoperi o mulțime de viețuitoare este o experiență inedită. În cazul în care îți este teamă de scufundări, trebuie să faci snorkeling pentru a te bucura așa cum se cuvine de frumusețea locurilor.

3.Locații de cazare exclusiviste

Luxul este un punct de referință pentru Maldive. Insulele superbe cu plaje cu nisip alb, mărginite de palmieri și poziționate ca niște coliere de perle în atolii care plutesc în ocean au cele mai grozave resorturi de lux din lume. Royal Island Resort & Spa este unul dintre hotelurile cu design deosebit, servicii personalizate și lux neostentativ. Poți avea parte de experiențe autentice și la Fihalhohi Island Resort, o destinație înconjurată de un adevărat paradis. Există o mulțime de resorturi perfecte pentru o vacanță memorabilă, iar acest lucru face ca Maldive să fie printre puținele locuri din lume unde alegerea cazării îți creează atâtea bătăi de cap din cauza luxului de pretutindeni.

4.Preparate culinare delicioase

Maldive este un stat asiatic, cel mai mic din Asia de altfel, iar mâncărurile servite aici se bazează în special pe orez și curry. Totuși, preparatele sunt incredibil de gustoase și proaspete, mai ales că pe unele insule chefi de renume mondial lucrează ca pe roate pentru ca turiștii să se simtă foarte răsfățați. Fructele locale sunt din belșug, la fel și sucul proaspăt de cocos și peștele proaspăt, în principal ton. Orice persoană care ajunge în Maldive trebuie să guste supa tradițională Garudhiya, pregătită cu ton, ceapă și chili sau un preparat deosebit pentru micul dejun – frunze de moringa prăjite și salată cu ton, ceapă și cocos ras.

5.Peisaje absolut fermecătoare

Am putea spune că Maldive este o destinație care merită să apară pe toate cărțile poștale. Plajele cu nisip alb, apele turcoaz, atolii de vis și viața marină abundentă îți oferă frumosul sentiment de a fi singur pe lume. Peisajele din Maldive sunt spectaculoase și îți oferă șansa de a face cele mai frumoase fotografii de vacanță, iar izolarea și liniștea insulelor tropicale creează o imagine unică, magică, îndepărtată de lume, în mijlocul Oceanului Indian.

În insulele Maldive totul este la superlativ. Pe lângă faptul că te vor captiva împrejurimile deosebite și culorile de vis ale apei, te vei bucura în permanență de o senzație de spațiu și libertatea infinită a oceanului, lucruri pe care nu le vei vedea nicăieri altundeva.