retete gustoase

6 pași esențiali pentru un machiaj de zi discret și rezistent

6 pași esențiali pentru un machiaj de zi discret și rezistent

Machiajul de zi face parte din rutina de înfrumusețare a multor doamne și domnișoare. Acesta este întâlnit atât în spațiile office, la locul de muncă, la școală, dar și în activitățile zilnice, în plimbările relaxante în parc sau chiar la terasele din centrul orașului, alături de cele mai bune prietene.

Loading...

Dacă îți dorești un machiaj discret de zi, însă rezistent și pregătit pentru toate aventurile cotidiene, atunci consultă sfaturile următoare și urmează pașii esențiali ca să te bucuri de un make-up cool, trendy și de durată!

Aplică baza de machiaj pe un ten curat

După rutina de curățare, îngrijire și împrospătare a tenului, primul produs pe care trebuie să-l folosești ca să te bucuri o perioadă lungă de timp de un make-up de zi discret, este primer-ul. 

În funcție de textura tenului tău: normală, uscată, acneică, grasă, mixtă sau matură, găsești o gamă extinsă de baze de machiaj pe sephora.ro care să-ți acopere pielea și să-ți păstreze intact machiajul cât mai mult timp.

Atunci când aplici baza de machiaj este important să nu pui o cantitate prea mare, deoarece acest lucru îți va încărca tenul. Folosește un burețel special sau o pensulă pentru a întinde uniform și discret primerul pe chip.

Folosește fondul de ten potrivit tonului și subtonului pielii tale

Fondul de ten se va așeza mult mai bine și va fi mai rezistent datorită bazei de machiaj folosite. Cu toate acestea, este esențial să alegi nuanța și textura potrivită tipului tău de piele în funcție de ten, dar și de tonul și subtonul acestuia: cald, neutru, rece, galben, roz sau măsliniu.

Un alt factor important pentru care trebuie să alegi fondul de ten perfect este cel al liniilor de contur vizibile între zona acoperită cu machiaj și cea nemachiată. În cazul în care această linie este puternic vizibilă, înseamnă că nu ai ales nuanța bună, iar acest lucru se observă foarte bine la lumină.

Conturează-ți subtil forma feței

Forma feței tale poate fi foarte bine definită cu ajutorul unui contur de ten, dar și a blush-ului și a highlighter-ului. Toate acestea oferă un look complet pentru piele, ideal în machiajul de zi. 

Formele chipului nu trebuie să fie la fel de bine pronunțate ca în make-up-ul de seară, ci trebuie să fie discrete. Completează aspectul cu un blush neutru și o linie subtilă de machiaj evidențiator la colțurile ochilor.

Pune în valoarea privirea

Un machiaj de zi, rezistent și discret poate conține și o pată de culoare pastel sau nude pentru ochi. Folosește paleta de pleoape favorită, cu culori ușor pigmentate pentru un machiaj feminin, însă dinamic.

În plus, dacă îți dorești un surplus de senzualitate și expresivitate, atunci creează o linie subțire cu ajutorul tușului de ochi și a mascarei. Alege nuanța clasică, neagră sau joacă-te cu combinațiile de culori ideale pentru ochii tăi!

Oferă expresivitate feței

Sprâncene sunt foarte influențate de forma feței, astfel este esențial ca ele să fie pensate și aranjate corespunzător. În caz contrar, machiajul tău nu va avea un aspect natural, discret sau plăcut privirii. Alege un creion contur și un fard ca să le oferi sprâncenelor forma ideală!

Completează machiajul cu un ruj discret

Deoarece vei purta rujul pe întreaga perioadă a activităților din timpul zilei, este esențial ca acesta să aibă o textură cremoasă și hrănitoare, fără a-ți crăpa sau usca buzele. Optează pentru nuanțe ușor pigmentate, în pastel sau nude, care se potrivesc cu ținuta purtată.

Machiajul de zi îți oferă un surplus de energie pozitivă, feminitate, eleganță și încredere, dar și un aspect ordonat și îngrijit. Ține cont de sfaturile oferite și bucură-te de fiecare moment din viața ta!