retete gustoase

7 obiecte care te vor ajuta să-ți organizezi locuința

7 obiecte care te vor ajuta să-ți organizezi locuința

Cu toții ne dorim să avem o locuință îngrijită, în care toate lucrurile sunt la locul lor. Însă, adevărul este că uneori pare imposibil ca locuința să fie bine organizată, mai ales dacă ai și copii.

Loading...

 

Cu siguranță ai avut și tu dimineți în care ai întârziat la serviciu pentru că nu ai mai găsit cheia. Pentru a evita astfel de momente, este esențial să fii cât mai organizat. Chiar dacă este greu la început, nimic nu este imposibil. Iată mai jos 7 obiecte care te vor ajuta să-ți organizezi locuința.

1. Organizatorul de pantofi

Dacă ai multe perechi de încălțăminte, un organizator de pantofi este cea mai bună soluție pentru valorificarea spațiului. Acesta îți oferă o capacitate dublă, poate chiar triplă de stocare (în funcție de numărul de sertare pe care le are). De asemenea, un pantofar poate fi folosit pentru orice tip de încălțăminte – pantofi cu toc, ghete, botine, ori teniși și este un ajutor de nădejde în orice locuință. Dacă familia ta este numeroasă, optează pentru un organizator de pantofi din metal, ori din lemn, cu mai multe etajere.

2. Cutiile pentru depozitare

Pe lângă faptul că au diferite dimensiuni, aceste cutii speciale sunt și rezistente, astfel încât le poți umple cu jucăriile copiilor, articole pentru casă și grădină sau poate chiar cu produse cosmetice. Există nenumărate magazine care comercializează astfel de cutii, așa că este recomandat să alegi modelul potrivit în funcție de cromatica locuinței tale.

3. Suportul pentru chei

Chiar dacă pare un lucru neimportant, suportul pentru chei este foarte util, mai ales într-o familie numeroasă. Poți folosi un astfel de suport și pentru a ține cheile pe care nu le folosești frecvent. De exemplu, cheile din garaj, ori cheile de la magazie. Cheile locuinței trebuie să fie întotdeauna la îndemână, ca să le putem găsi imediat atunci când trebuie să plecăm de acasă.

4. Pungile vidate

Pungile vidate sunt esențiale dacă îți dorești ca lucrurile tale să fie organizate. În plus, ele ne ajută să economisim și mult spațiu, pentru că putem depozita în ele inclusiv hainele de iarnă în timpul verii și pe cele de vară în anotimpul rece. Mai mult decât atât, în aceste pungi vidate pot fi depozitate chiar și pilotele groase, pe care nu mai le utilizăm.

5. Coșurile pentru depozitare

Pe lângă cutii, coșurile de depozitare sunt extrem de eficiente. Acestea pot fi utilizate în special pentru articolele din bucătărie, iar pentru a economisi spațiu le poți amplasa deasupra dulapului. Poți folosi în ele farfurii și tacâmuri pe care le folosești doar ocazional, sau prosoape și diferite obiecte cu tematică de Crăciun sau de Paște.

6. Cuierul

Cuierul este un alt obiect care te ajută să ai o casă organizată. Acesta este folositor nu doar pe hol, ci și în camera copiilor, pentru că îi învăță să își organizeze lucrurile și să nu le piardă. Dacă are atașat și un cârlig rezistent pentru ghiozdanul școlar, cu siguranță o să fie un real ajutor celor mici.

7. Organizatorul pentru cabluri

Ascunderea cablurilor de la TV, laptop și veioză va face ca întreaga cameră să pară mai ordonată. Pentru a scăpa de problema cablurilor poți utiliza un organizator special. Pe lângă rolul său estetic, un astfel de organizator este ideal și pentru a oferi protecție împotriva deteriorării cablurilor și a conductorilor.

 

Mulți dintre noi pierdem zilnic timp prețios din cauza lipsei de organizare. De aceea, este important să ne stabilim anumite reguli pentru a putea păstra în ordine toate lucrurile din locuință. De asemenea, unele obiecte precum organizatorul de pantofi, ne pot ajuta să fim mai organizați.