A prins un pește uriaș care arăta ciudat, l-a spintecat pe loc, părea că are ceva în el. Când a văzut ce scoate din măruntaiele lui și-a făcut cruce! Ce era în pește depășește orice imaginație!

Un pescar din Costa Rica a făcut o descoperire cu adevărat șocantă. Bărbatul pescuia în largul apelor, și a văzut că unul dintre pești avea un aspect mai diferit decât ceilalți. Însă pescarul nu se aștepta la așa ceva, a fost șocat când a văzut că în interiorul peștelui delfin mahi-mahi, erau mai multe obiecte de plastic, blocate în intestinele sărmanei vietăți.

În interiorul peștelui mahi- mahi se aflau bucăți din sticle de plastic, un pieptene, o brichetă, dar și alte resturi, cauza fiind, evident, poluarea masivă care afectează apele și viețuitoarele marine. Specialiștii au explicat: „Plasticul nu se dizvolvă în tractul intestinal al peștilor, așadar, nu se pot hrăni”.

Adevărul este unul foarte trist. Anual, 8 milioane de tone de plastic sunt revărsate în mările și ocenele lumii. Un studiu efectuat recent arată că zece fluvii din lune sunt responsabile pentru până la 95% din poluarea oceanelor cu plastic, din cauza lipsei de management a deșeurilor. Ce e și mai interesant e că opt dintre aceste zece fluvii sunt în Asia, potrivit playtech.

Poluarea aduce pagube de peste 8 miliarde de dolari ecosistemelor marine, anual, iar peste un milion de păsări, 100.000 de mamifere marine și nenumărați pești mor în fiecare an din cauza fenomenului. În topul celor mai mari poluatori din lume, China se află de departe pe primul loc, deșeurile cu care poluează fiind de ordinul milioanelor de tone, mai precis 2,4 milioane de tone.

Iată descoperirea pescarului: 

CITEȘTE ȘI:

„Pe patul de moarte soția mi-a spus ultima dorință în lacrimi: să ud zilnic florile. Abia peste zeci de ani, când le-am mutat am înțeles de ce și am început să plâng în hohote, am crezut că e o glumă, dar…”

Trecerea în neființă a unei persoane dragi este întotdeauna greu, dacă nu aproape imposibil, de suportat, mai ales după o viață de om trăită alături de acea persoană. De acest lucru s-a convins un bărbat din Johannesburg, imediat după ce soția sa a fost răpusă de cancer. Însă peste ani de zile, bărbatul va avea surpriza vieții sale, ultima surpriză pe care soția decedată i-o făcuse.

Înainte de a muri, femeia i-a împărtășit soțului ultima sa dorință: ea și-a dorit extrem de mult ca plantele din baie să fie îngrijite chiar și după moartea ei, din acest motiv și-a rugat soțul să promită că le va uda zilnic.

Bărbatul a luat ultima dorință a soției foarte în serios, și zi de zi a udat plantele din baie, acest lucru s-a întâmplat timp de ani de zile, iar omul avea grijă ca plantele să arate întotdeauna perfect.

Surpriza a venit abia peste câțiva ani, atunci când bărbatul a decis să se mute din casa în care locuise alături de soția sa. Pentru că plantele din baie îi aduceau aminte de iubirea vieții lui și pentru că îi făcuse o promisiune pe patul de moarte, bărbatul nu a vrut să se despartă de ele.

Dorind să le împacheteze pentru a le transporta în siguranță, bărbatul a avut parte de o mare surpriză. Mai exact, acesta a constatat că florile pe care le-a udat în fiecare zi erau, de fapt, din plastic și că totul a fost doar o glumă din partea soției.

Această descoperire l-a făcut să lăcrimeze, apoi să râdă în hohote și a realizat că la baza dorinței a stat intenția soției de a-l face să râdă și să uite de tristețea provocată de moartea ei, potrivit avantaje.ro.

Sursa: antena3.ro