A refuzat să bea apă și să mănânce zile întregi, până când și-a dat seama că va muri. Cum arată fata care suferă de cel mai grav caz de anorexie din istorie

O tânără a șocat pe toată lumea atunci când a postat câteva fotografii cu ea și au putut vedea un lucru de-a dreptul îngrozitor.

Julia Janssen, în vârstă de 24 de ani, suferă de o formă gravă de anorexie, iar în urmă cu puțin timp și-a dat seama că ceea ce face îi pune viața în pericol. Tânăra din Elveția a decis să vorbească despre problema sa de sănătate pentru a atrage atenția asupra acestei boli pe care mulți oameni încă o ignoră.

Julia suferă de una dintre cele mai grave forme ale bolii, deoarece a ajuns să cântărească numai 30 de kilograme, iar corpul său a ajuns să arate deplorabil. Aceasta refuza timp de săptămâni întregi să bea apă și tot timpul îi era frică să nu fie apa contaminată. De asemenea, ea nu se atingea deloc de mâncare, din dorința de a fi din ce în ce mai slabă. Ba mai mult, ajunsese să își ascundă mâncarea în păr și în urechi.

Medicii care au examinat-o au ajuns la concluzia că Julia reprezintă cel mai grav caz de anorexie din istorie.

Din cauza restricțiilor la care s-a supus în ultimii ani, Julia a ajuns să își piardă o bună parte din păr, iar tot ceea ce oamenilor li se pare obișnuit, pentru ea este un adevărat chin. Tânăra abia reușea să se spele sau să se ridice din pat, căci nu avea deloc putere să facă toate aceste lucruri.

De asemenea, Julia leșina de mai multe ori pe zi, iar buzele sale căpătaseră culoarea albastră. Pentru că și-a dat seama că nu mai are mult de trăit dacă mai continuă în acest ritm, aceasta a apelat la medici. Însă calvarul prin care trece Julia este departe de a se termina.

„Mă aflu într-o etapă foarte dificilă a recuperării mele. M-am străduit să mă îngraş şi arăt mai sănătos acum, dar mintea mea nu şi-a revenit încă. Când mă uit în oglindă ce se întâmplă în mintea mea nu se potriveşte cu imaginea pe care o văd. Nu toţi pacienţii care suferă de tulburări alimentare sunt carne şi oase şi mă tem că problema mea nu va mai fi luată în serios, acum că arăt mai bine”, a povestit Julia, noteaza Daily Mail.

Ea a fost diagnosticată cu anorexie pe când avea doar 13 ani.

„M-am simţit pierdută. Nu ştiam cine sunt şi îmi era teamă să cresc. Anorexia mi-a dat falsa impresie că deţin controlul, dar şi o oportunitate de a evita toate dificultăţile pe care le implică pubertatea. Îmi era mai uşor să mă îngrijorez de greutatea mea decât să mă preocup de adevăratele probleme. Făceam orice, începând cu plimbări care durau ore întregi, ascunderea mâncării şi spusul minciunilor alor mei. Mâncarea o ascundeam în spatele canapelei. Am realizat că anorexia mi-a furat ce era cel mai important pentru mine aşa că am decis să solicit ajutor. Nu pot schimba ceea ce am făcut până acum, sunt norocoasă că am supravieţuit şi plănuiesc să mă lupt pentru un viitor mai bun”, a adăugat Julia.