Andreea Raicu și Adrian Despot! Vedeta a făcut personal anunțul: „Surpriză!” Nimeni nu se aștepta la asta! Felicitări! Ce s-a întâmplat

Andreea Raicu și Adrian Despot sunt foarte buni amici, ba chiar mai au și pasiuni comune, fapt care îi apropie și mai tare,iar acest lucru se vede chiar și în modul în care aleg să se îmbrace. Andreea Raicu a postat recent pe pagina personală de Instagram o fotografie în care apare împreună cu prietenul ei, Adrian Despot.

Se pare că fosta prezentatoare TV și cântărețul s-au întâlnit din întâmplare în aeroportul din Cluj, și nu ne putem lua ochii de la vestimentațiiile lor, care sunt atât de asemănătoare, încât parcă s-ar fi vorbit înainte. Atât Andreea Raicu, cât și Despot au ales pentru călătoria cu avionul ținute casual formate din pantaloni negri și hanorace simple, în nuanțe de gri, ceea ce i-a făcut pe criticii vestimentari să îi laude.

„Aeroporturile sunt cele mai tari! Poți întâlni prieteni întâmplător. Adrian Despot. Viața Andreei Raicu. InstaTravel. Trăiește frumos”, le-a spus Andreea Raicu prietenilor ei virtuali. Iată postarea sa:


CITEȘTE ȘI:

Schimbare uriașă de la 1 mai! Toți vor primi note de la stat. Dacă sunt proaste, nu vor mai avea voie să facă asta. Așa ceva nu e normal…

Începând cu data de 1 mai, o schimbare uriașă se va petrece în viețile cetățenilor chinezi. Aceștia vor primi fiecare câte o „notă socială”, iar cei ce vor primi note slabe nu vor mai avea voie să călătorească cu avionul și cu trenul timp de un an! Acest sistem de notare complet ciudat, care a uimit lumea, face parte dintr-un vast proiect al guvernului chinez: sistemul de credit social. Folosind mii de date personale și administrative, instrumentul ar urma să fie efectiv din 2020, pentru a distinge chinezii „buni” de cei „răi” și asta, potrivit criteriilor stabilite de puterea comunistă.

Sistemul administrativ, la care se lucrează încă din 2014, se află încă în fața de testare și va cunoaște o primă aplicare concretă începând de pe 1 mai. Chinezii cu note mai mici nu vor mai avea voie în anumite mijloace de transport. În luna martie, Comisia Națională pentru Reformă și Dezvoltare a anunțat că va fi întocmită o listă cu indivizi care au comis acte reprobabile.

Cei vizați ar fi, se pare, chinezii care au răspândit informații false despre terorism, cei care au creat probleme în timpul călătoriilor, cei care nu și-au luat bilet, saucei care nu și-au plătit amenzile și asigurările. Deși pare un scenariu rupt din celebrul serial britanic „Black Mirror”, acum va deveni realitate, în China: guvernul dezvoltă un uriaș sistem de evaluare a cetățenilor, bazat pe comportamentele lor online și în viața reală.

Dacă traversează pe culoarea roșie a semaforului, dacă nu cumpără produse autohtone, dacă uită să-și plătească amenzile, dacă fumează în transportul în comun – toate acestea îi vor aduce chinezului puncte de penalizare. În schimb, obține puncte în plus dacă are o diplomă sau dacă răspândește pe rețelele sociale articole pozitive despre China, potrivit digi24.ro.

„Nu știm încă cine va administra acest sistem și nici cum vom putea contesta notele sau dacă tot acest demers este legal”, a spus cei de la organizația Human Rights Watch, adăugând că „sistemul de credit social” este de fapt un puternic instrument de control social care are ca scop controlarea disidenților.

Sistemul de notare va fi obligatoriu pentru cei 1,3 miliarde de chinezi, iar cetățenii care obțin diplome și care vor publica pe rețelele sociale articole pozitive despre China vor fi recompensați cu puncte în plus, conform libertatea.ro.

Surse: libertatea.ro, digi24.ro