Aşa îţi dai seama cu câţi bărbaţi s-a iubit partenera ta. Detaliul fizic care o dă de gol:

Oamenii de știință din California au descoperit o legătură dintre înălțimea unei persoane, greutate corporală și partenerii pe care i-a avut.

Într-un studiu realizat pe 60,058 bărbați și femei heterosexuali, cercetătorii de la Universitatea Chapman au aflat că bărbații și femeile mai scunzi și cu o greutate mai mică au mai puțini parteneri sexuali decât cei cu o înălțime normală și o greutate normală.
De asemenea, bărbații foarte înalți au avut cu până la trei partenere sexuale mai mult decât bărbații scunzi sau cei cu o înălțime medie.

Explicația ar fi că, de obicei, femeile preferă bărbații mai înalți.
Numărul aproximativ de parteneri sexuali pe care i-au avut persoanele cu vârste între 30 și 44 de ani este opt. 58% dintre bărbați și 56% dintre femei au avut mai mult de cinci parteneri sexuali, în timp ce 29% dintre bărbați și 56% dintre femei au avut 14 parteneri sexuali.

Cât despre legătura dintre greutatea corporală și numărul de parteneri sexuali, femeile care aveau o greutate mai mică decât cea normală au avut mai mulți partneri sexuali, însă în cazul bărbaților, ”grăsuții” au fost cei cu mai mult succes. Bărbații cu o greutate mai mare decât cea normală au avut mai multe partenere sexuale.

„Cercetarea a arătat, în mod repetat, că femeile preferă bărbaţii mai înalţi decât ele. Există posibilitatea ca unele femei să aibă chiar un standard de înălţime, în funcţie de care decid dacă un bărbat este sau nu un potenţial partener sexual”, a declarat doctorul David Frederick, profesor de psihologie la universitatea care a elaborat studiul.

Numărul mediu de parteneri sexuali înregistrat pentru persoane active sexual, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, este opt, notează adevărul.ro. Un procent de 58% din bărbaţi şi 56% din femei au menţionat că au avut mai mult de cinci parteneri sexuali, în timp ce 29% din bărbaţi şi 56% din femei au întreţinut relaţii sexuale cu mai mult de 14 persoane.

Dacă bărbaţii şi femeile cu o greutate mai mică decât greutatea considerată normală au avut mai puţini parteneri sexuali decât subiecţii cu greutate medie, bărbaţii cu un indice de masă corporală mediu şi cei supraponderali au, potrivit publicaţiei „The Independent”, citată de adevarul.ro, cei mai mulţi parteneri de sex
„Bărbaţii care par mai bine făcuţi, mai mari, mai puternici sau mai atletici au, de obicei, mai multe experienţe sexuale decât restul reprezentanţilor sexului puternic”, a precizat specialistul.

„Femeile extrem de slabe sunt, probabil, nemulţumite de propriul corp şi suferă de anorexie. Nu sunt motivate să îşi arate corpul. În plus, subponderabilitatea este asociată cu o rată a mortalităţii mai mare. Aceste femei pot avea şi alte probleme de sănătate cauzate de scăderea în greutate, ceea ce nu este prea atrăgător”, a mai adăugat Frederick.