Atenţie! De ce nu este bine sa mâncăm salată de rosii și castraveți. Până acum nu s-au ştiut motivele:

Chiar și celor mai carnivori dintre noi ni se face poftă de salată, măcar din când în când. Mai ales când dă căldura și grătarele se țin lanț în fiecare sfârșit de săptămână, iar mersul la iarbă verde nu rămâne fără urmări și ne face poftă de verdețuri proaspete.

Cu toate acestea, anumiți cercetători susţin că cele două legume nu ar trebui consumate la aceeaşi masă.

Iată câteva motive pentru a evita combinaţia roşii-castraveţi:
1. Castraveţii sunt alimente alcaline, iar roşiile – acidifiante. Când le combinăm se formează săruri, care precipită şi nu pot fi digerate.
2. Castraveţii conţin ascorbinază – o enzima care distruge vitamina C.

Este cunoscut faptul că roşiile sunt foarte bogate în vitamina C, aşadar consumând aceasta salata, organismul n-o va putea absorbi, şi astfel salata noastră devine inutilă.

3. Castraveţii combinaţi cu roşiile formează gaze în intestin, deoarece acestea au un proces diferit de digerare. În plus, îngreunează funcţionarea normală a ficatului.

În concluzie, ar trebui să privim mai cu atenție ”banala” salata de rosii si castraveti și să fim conștienți că alegerile noastre determină dacă ceea ce mancăm este cu adevarat sănătos sau ajungem să ne facem mai mult rău crezând că mâncăm ceea ce trebuie!

loading...