Bei apă cu lămâie dimineața? Iată cum se consumă corect și ce beneficii are. Beneficiile consumului de apă cu lămâie sunt cunoscute de secole.

Dacă îți dorești să îți detoxifiezi organismul și nu vrei să ții o dietă strictă, cea mai bună metodă este să bei în fiecare dimineață un pahar de apă plată cu câteva felii de lămâie. Consumul de apă cu lămâie dimineață îți aduce tot felul de beneficii, de aceea încearcă să îl introduci cât mai mult în rutina ta. Dacă suferi de gastrită sau ulcer, nu este recomandat să bei acest tip de băutură.

Beneficiile consumului de apă cu lămâie sunt cunoscute de secole, mai ales în medicină ayurvedica. De ce e așa extraordinară această combinație? Apa hidratează iar lămâile au calități antibacteriene și anti-inflamatorii, întăresc sistemul imunitar, curăță ficatul și sunt pline de vitamina C, vitamina A, pectină, calciu, magnesiu, antioxidanți și tot felul de alți nutrienți.

Pentru o detoxifiere eficientă este important ca apa să nu fie rece, ci călduță sau la temperatura camerei. Consumați-o cu 20-30 de minute înainte de micul dejun.
Care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de apă cu lămâie pentru sănătate?

1. Ameliorează indigestiile, stările de greață și senzația de balonare

Apa cu lămâie ajută la stimularea procesului de digestie, de aceea este recomandat ca ea să fie consumată dimineața pe stomacul gol, pentru că intervine în procesul de transformare biochimică a alimentelor și în procesul de asimilare a substanțelor nutritive. Lămâile sunt pline de vitamine și minerale care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv, menținându-l în acest fel sănătos. De asemenea, apa cu lămâie ajută la ameliorarea indigestiilor, a stărilor de greață, a constipației și a senzației de balonare.

 

2. Ține răceala la distanță și întărește imunitatea

Vitamina C este foarte bună ca remediu pentru răceală, iar lămâile sunt printre cele mai bogate fructe în această vitamină. De asemenea, potasiul din lămâi stimulează creierul și ajută la o bună circulație a sângelui. Dacă ai o răceală sau o gripă, încearcă să consumi cât mai multă apă cu lămâie, această băutură te ține departe de infecții și îți întărește sistemul imunitar. Doar câteva picături de lămâie stoarse într-o cană cu apa fierbinte au proprietăți antiseptice puternice în cazul răcelilor sau a tusei, eliminând și secreția de mucus.

 

 

3. Detoxifiază organismul

Această băutură consumată în fiecare dimineață este un adevărat cocktail de sănătate. Deoarece are efect diuretic, ea ajută la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea unui tract urinar sănătos. Studiile au mai arătat că lămâile ajută și la purificarea sângelui.

 

4. Echilibrează nivelul ph-ului

Lămâile sunt printre cele mai alcaline alimente pentru organism, deoarece acidul citric nu creează aciditate în organism odată ce este metabolizat. Lămâile conțin acid citric și acid ascorbic care ajută la alcalinizarea sângelui. Bolile apar când ph-ul din corp este acid, așadar consumați apă cu lămâie și veți menține un ph echilibrat.
5. Curăță pielea

Dacă bei în fiecare dimineață un pahar de lămâie, corpul va fi curățat de toxine, hidratat, iar pielea ta va fi mai luminoasă. Studiile au arătat că apa cu lămâie face minuni pentru ten, ajutând la regenerarea celulelor. De asemenea, vitamina C care se găsește în lămâie curăță pielea și ajută la diminuarea ridurilor și a acneei.

 

6. Te ajută să pierzi kilogramele în plus

Da, nu degeaba fotomodelele consumă mereu apă plată cu lămâie. Această curată organismul de toxine și te scăpa de kilogramele în plus prin faptul că stimulează metabolismul. Un pahar de apă dimineața cu lămâie și o dietă săracă în grăsimi te va ajuta să îți menții o greutate corporală normală.

7. Curăță ficatul și intestinele

Apa călduță cu lămâie este un stimulent natural pentru ficat, prin capacitatea sucului de lămâie de a dizolva acidul uric și alte otrăvuri care se acumulează în ficat. De asemenea, sucul de lămâie are capacitatea de a curăța intestinele. Sucul proaspăt de la o lămâie adăugat într-un pahar mare de apa și băut dimineața este un detoxifiant ideal pentru ficat și pentru intestine.

8. Previne îmbătrânirea prematură

Vitamina C din lămâi ajută la neutralizarea radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură și unele dintre cele mai grave forme de boli cronice. Lămâile conțin nu mai puțin de 22 de compuși anti-cancer, inclusiv limonen, un ulei, care încetinește sau oprește creșterea tumorilor canceroase și oprește diviziunea celulară în celulele canceroase.
9. Împrospătează respirația

Dacă bei apă cu lămâie dimineața, o să a ai o respirație proaspătă. Plus de asta, dacă ai dureri de dinți, lămâia ți le ameliorează. Același lucru se întâmplă și cu durerile de gât. Studiile au mai arătat ca sucul de lămâie ameliorează problemele respiratorii. Așadar, n-ai niciun motiv să nu consumi apa cu lămâie în fiecare dimineață.

 

10. Te scăpa de mahmureală

Ai băut mult noaptea trecută și ai o stare oribilă de mahmureală? Bea dimineața un pahar de apă cu lămâie și o să te pună pe picioare. Studiile au arătat că apa cu suc de lămâie ajută la energizarea organismului, dar și la îmbunătățirea stării de spirit, ameliorând stările de anxietate și depresie.

 

 

Cum se pregătește

Cum se corect , realitate foarte ? Singurul lucru pe care nu știai este băuturii de lămâie. Acesta este secretul apei plate cu lămâie corect preparate.
proaspăt de lămâie conține lemonin, un flavonoid miraculos. Acesta este, de fapt, ingredientul care declanșează procesul de detoxificare.

Așa , viitoare când îți vei un pahar de cu lămâie, cel de de proaspăt de lămâie vei de toate beneficiile pe care le are.

 

 

 

Sursa: bzi.com