retete gustoase

Beneficiile tratamentelor pe bază de cafea pentru piele și păr

Beneficiile tratamentelor pe bază de cafea pentru piele și păr

Pe lângă faptul că îți face diminețile mult mai frumoase, cafeaua are impact și asupra frumuseții corporale, atunci când este utilizată în tratamentele cosmetice sub formă de scrub sau mască. 

Loading...

Cele mai bune exemple, privind zonele ce se bucura de acțiunea cafelei asupra lor, sunt: pielea și părul. Mai multe despre cum pot influența tratamentele pe bază de cafea sănătatea părului și a pielii, chiar acum: 

Beneficiile cafelei și tratamente pentru sănătatea părului 

Cafeaua are un caracter antioxidant puternic, motiv pentru care tratamentele pe bază acestui produs susțin un nivel ridicat al sănătății scalpului și părului. 

Scrub pe bază de cafea pentru scalp

Știai că și scalpul are nevoie de exfoliere, exact ca în cazul feței sau al corpului? Acest proces de îndepărtare a celulelor moarte acumulate favorizează menținerea unui scalp curat și sănătos.

Pentru a pune în practică acest tip de tratament, alături de balsamul de păr adaugă puțină pudră de cafea. Amestecă cele două ingrediente și apoi, pe păr ud, aplică această mixtură, apoi masează cu blândețe. Clătește foarte bine după aproximativ 20 de minute și repetă acest tratament o dată pe săptămână. 

Pudră de cafea pentru culoarea părului

Cafeaua poate acționa în mod miraculos asupra culorii firului de păr, oferindu-i nuanței de bază o notă mai închisă, dar mult mai strălucitoare. Acest tratament este utilizat încă din cele mai vechi timpuri și nu există riscul de a determina efecte adverse. 

Se realizează o mixtură formată din: două linguri cu pudră de cafea și o lingură cu balsam pentru păr. Amestecul se aplică sub formă de mască pe întreaga lungime a firului de păr, de la rădăcină și până la vârf. Se lasă pentru a acționa timp de aproximativ o oră, după care se  clătește cu apă din abudență. 

Beneficiile cafelei și tratamente pentru sănătatea pielii

Utilizează cafea în cadrul tratamentelor de înfrumusețare destinate pielii, iar rezultatele uimitoare nu vor înceta să apară: 

Scrub pentru pielea picioarelor 

Tratamentul pe bază de pudră de cafea, în combinație cu uleiul de cocos, garantează o hidratare optimă a pielii de pe picioare. Modul de pregătire pentru acest tip de scrub este unul cât se poate de simplu: la ½ ceașcă cu pudră de cafea se adaugă 1 linguriță de ulei de cocos. 

Se amestecă cele două ingrediente înăuntrul cănii, până când se obține o pastă. Aceasta se aplică pe întreaga suprafață a picioarelor, masându-se apoi ușor prin mișcări circulare. Se așteaptă apoi timp de aproximativ 15 minute, pentru ca scrubul să își facă efectul, apoi se clătește cu apă din abudență.  

Mixtură pentru diminuarea cearcănelor

În cazul cearcănelor pronunțate, cafeaua poate fi aliatul tău de încredere pentru diminuarea acestora. Aceasta reface elasticitatea pielii și reduce totodată umflăturile acumulate sub ochi. Metoda de aplicare a tratamentului este una cât se poate de simplă: 

Pe o farfurioară se varsă o lingură de pudră de cafea, peste care se adaugă și gel de aloe vera. Dacă, din fericire, poți obține gel proaspăt, obținut din seva unei frunze de aloe vera, rezultatul va fi unul mai de efect. Se aplică această mixtură pe suprafața cearcănelor, așteptându-se apoi timp de 15 minute, pentru ca aceasta să își facă efectul. 

Tu ce alte tratamente de înfrumusețare pe bază de cafea ne recomanzi?