Cădea prea des, s-a dus la doctor, dar când s-au uitat la creierul lui nu le-a venit să creadă: „De 84 de ani trăiți cu el aici, nu e posibil!” A ajuns în reviste, medici din toată lumea înmărmuriți. Ce avea în cap, FOTO

O echipă de medici din Irlanda au întâlnit recent un caz extrem de ciudat: creierul unui bărbat nu era tocmai ceea ce știau ei că ar trebui să fie creierul unui adult funcționabil… Doi dintre medicii care făceau parte din respectiva echipă medicală și-au făcut publice cercetările și descoperirile într-un jurnal medical care a fost publicat luna trecută.

Bărbatul, care a dorit să rămână anonim, avea 84 de ani și avea aer în craniu. Mai mult, analizele au arătat și că o parte a creierului său lipsea, iar ceea ce era și mai straniu era faptul că bărbatul funcționa perfect normal, doar că se plângea că i se întâmplă să cadă foarte des.

Bătrânul era în formă, privit din afară, nu fuma, bea rareori alcool, și funcționa independent, iar analizele sale de sânge nu arătau niciun semn de anormalitate, la fel și în ceea ce privește mișcările ochilor, câmpul vizual, vorbitul sau înghițitul. Însă acesta s-a prezentat la un specialist după ce s-a plâns la medicul de familie de căderi repetate și nesiguranță pe picioare.

Analizele au arătat că exista o cavitate plină cu aer de 9 centimetri în lobul frontal al creierului omului. Ce s-a întâmplat? Bărbatul a fost sfătuit să se supună unei operații pentru a i se scoate aerul din creier, și, totodată, de a i se elimina o tumoră care făcea ca aerul să i se mute înăuntru cavității craniene. Pacientul, însă, a refuzat operația, în ciuda tuturor riscurilor. Potrivit medicilor, omul continuă în starea aceasta. La o verificare care a avut loc peste 12 săptămâni după diagnostic, omul era perfect normal…

CITEȘTE ȘI:

Descoperirea care a uimit planeta, ce au găsit în România cu ajutorul satelitului?! Imaginea a făcut înconjurul lumii, toți au rămas uimiți, nimeni nu știa!

Agenția Spațială Europeană (ESA) a dedicat o săptămână României, despre care a spus un lucru surprinzător.

Imaginea surprinsă din satelit de pe teritoriul României, poartă numele de „Mozaic Românesc” și este formată în urma unor scanări realizate în perioadele octombrie și noiembrie. Scanările au fost realizate prin impulsuri radar orizontale şi verticale cu polarizare dublă, din care s-a generat culoarea compozit artificială, informează Agenţia Spaţială Română (ROSA). În imagine sunt surprinse atât frumusețile naturale, cât și diversitatea peisajului.

În acest fel ESA a făcut câteva observații despre țara noastră despre care nu mulți suntem conștienți. Printre cele mai importante descoperiri se numără și aceea că România are cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa şi bogăţii naturale impresionante. Urşi bruni şi lupi pot fi întâlniţi în zona montană, la poalele munţilor se află izvoare minerale şi termale, cărora li se adaugă varietatea extrem de bogată de păsări, peşti, animale şi plante din Delta Dunării.

Imaginea a devenit virală pe internet și oameni de pretutindeni au rămas uimiți de bogățiile și frumusețile naturii din țara noastră.