retete gustoase

Căderea părului la femei – soluții eficiente pentru a o combate

Căderea părului la femei – soluții eficiente pentru a o combate

Căderea părului la femei poate fi declanșată atât de stilul de viață nesănătos și de produsele de îngrijire nepotrivite, cât și de anumite afecțiuni. Acest proces este normal atunci când se pierd zilnic, în medie între 50 și 100 de fire de păr, cel mai adesea în timpul spălării, al uscării sau al pieptănării. Vestea bună este că, în prezent, există diferite opțiuni de tratament de la cele alimentare până la cele care se aplică local. Dar cel mai important aspect este că trebuie să depistezi cauza și să încerci, cu ajutorul unui specialist, să rezolvi problema.

Loading...

Citește care sunt factorii care declanșează căderea părului la femei și la ce soluții poți apela pentru a o combate cu succes.

Căderea părului la femei: care sunt cauzele?

Există o serie de cauze care duc la căderea părului la femei. Vei descoperi că nu doar alimentația și produsele folosite joacă un rol important, ci și factorul genetic, stresul cotidian și administrarea anumitor medicamente.

Printre principalele cauze ale căderii părului la femei se numără:

  • dietele severe (deficiența de fier, magneziu, zinc, fosfor, proteine);
  • problemele emoționale – stres extrem;
  • factorul genetic;
  • anumite coafuri – alopecia de tracțiune (coada de cal, șuvițele împletite, buclele permanente, extensiile);
  • dereglările hormonale (afecțiuni tiroidiene, modificările din timpul sarcinii, menopauza);
  • dermatita seboreică și alte afecțiuni ale scalpului;
  • sindromul ovarelor polichistice;
  • anumite afecțiuni digestive;
  • poluarea;
  • medicamente administrare în caz de boli de inimă ori artrită.

Soluții eficiente pentru a preveni căderea părului la femei

Tratamentul care acționează împotriva căderii părului la femei depinde mult de factorul declanșator. Dacă alimentația este principalul vinovat, este recomandată adoptarea unui regim bogat în fier (ficat, spanac, cereale integrale), omega-3 (semințe de in, leguminoase, somon), zinc (carne, ciuperci, nuci, semințe de dovleac), complexul de vitamine B (cereale integrale, migdale, mazăre, broccoli, lapte de capră, ton, somon). Din păcate, alimentația zilnică nu ne poate asigura doză necesară de substanțe nutritive, astfel că poți completa cu suplimente alimentare. Forcapil este soluţia în cazul tuturor formelor de cădere a părului, indiferent de cauza acestui fenomen: stres, oboseală, regimuri alimentare dezechilibrate, deficit de vitamine, cantitate excesivă de sebum la nivelul pielii capului.

Pe lângă măștile naturiste pe bază de ulei de ricin, folosește produse de îngrijire profesionale, special concepute pentru pierderea podoabei capilare. Spre exemplu, șamponul fortifiant Ducray Anaphase+ stimulează metabolismul celular, întărește firul de păr, oferă volum și ajută la descurcarea ușoară a părului. Alt aliat care te ajută să lupți împotriva căderii părului este șamponul Triphasic RENE FURTERER de pe remediumfarm.ro, care stimulează creșterea podoabei capilare și îi întărește rădăcina.

Urmează un stil de viață mai prietenos cu podoaba ta capilară. Evită folosirea frecventă a instrumentelor de styling (placa de păr, ondulatorul, etc), coafurile, accesoriile rigide, vopsirea repetată și dietele drastice și te vei putea bucura de un păr mai bogat și mai strălucitor.