retete gustoase

Cărucior simplu sau 2 în 1? Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Cărucior simplu sau 2 în 1? Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Dacă ai primit vestea că vei deveni părinte, treci prin cele mai minunate clipe! Deși venirea pe lume a unui copil reprezintă un moment de bucurie nemărginită, această perioadă vine însoțită și de numeroase întrebări. Cel mic trebuie să fie tot timpul în siguranță și să se simtă confortabil, de aceea ai nevoie de obiecte indispensabile, precum căruciorul. Cu ajutorul căruciorului potrivit, îl poți lua pe micuț cu tine oriunde.

Loading...

Căruciorul pentru copii este accesoriul care poate fi folosit de la naștere, până la vârsta de 3-4 ani, așa că trebuie să faci cea mai bună alegere. Pentru că cele mai populare cărucioare sunt modelele standard și 2 în 1, află care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui model, pentru o achiziție optimă.

Căruciorul simplu

Unul dintre cele mai populare modele este căruciorul simplu, pe care îl vei găsi și sub numele de standard, sport sau clasic. La fel ca orice alt model, căruciorul simplu are atât avantaje, cât și dezavantaje, pe care merită să le cunoști.

Avantaje:

 • Cărucioarele standard au o manevrabilitate ușoară și dimensiuni mici, fiind potrivite pentru plimbările prin oraș. De regulă, se pliază în trei părți, fiind mai compacte decât modelele convenționale. În plus, căruciorul standard este accesoriul perfect dacă mergi des cu mașina, pentru că îl poți depozita cu ușurință în portbagaj.
 • Cărucioarele sport sunt disponibile într-o varietate de modele și culori. În funcție de preferințe, poți adăuga accesorii utile căruciorului, pentru a-l transforma într-un model ideal pentru copilul tău.
 • Căruciorul sport vine însoțit de un sistem optim de suspensie, oferind confort bebelușului. Este și sigur, fiind dotat cu o bară de protecție frontală și cu centură de prindere în cinci puncte.
 • Căruciorul sport are un preț avantajos și este soluția optimă atunci când nu ai la dispoziție un buget generos pentru acest accesoriu.

Dezavantaje

În ceea ce privește dezavantajele căruciorului simplu, trebuie să știi că utilizarea sa este limitată la bebeluși. Astfel, majoritatea modelelor de pe piață sunt disponibile pentru copiii care au împlinit deja 6 luni. Nu se recomandă să folosești acest tip de cărucior pentru copiii mai mici de 6 luni, deoarece spătarul nu se rabateaza complet, iar cei mici vor sta înclinați.

Totuși, dacă vrei să folosești un cărucior standard încă de la nașterea micuților, asigură-te că modelul ales are un spătar care se înclină și oferă o poziție cât mai plană pentru primele luni de viață.

Căruciorul 2 în 1

Dacă vrei să optezi pentru cărucioare 2 în 1 de la Graco România, merită să cunoști avantajele și dezavantajele acestor modele.

Avantaje

 • Spre deosebire de cărucioarele simple, modelele 2 în 1 pot fi folosite de la nașterea copilului. Le poți folosi în sistem landou, de la naștere și până la copiii cu o greutate maximă de 15 kg sau în mod cărucior, de la 6 luni, până la 4 ani, dacă prichindelul nu depășește 22 de kg.
 • Aceste cărucioare se adaptează cu ușurință pentru diferite contexte. Astfel, cărucioarele 2 în  pot fi formate din landou și parte sport sau parte sport și scaun auto. Așadar, scaunul poate fi folosit atât în mașină, cât și pe cadrul căruciorului și este util pentru călătorii sau simple plimbări în parc. Dacă ai un cărucior 2 în 1, îl poți muta pe cel mic din mașină în cărucior, fără să-l trezești din somn.
 • Cărucioarele 2 în 1 oferă copilului confort suplimentar, fie că doarme, se plimbă sau stă în mașină.
 • Cărucioarele 2 în 1 îți permit să schimbi poziția copilului, fie cu spatele, fie cu fața. Astfel, vei avea acces rapid la cel mic, indiferent de activitățile pe care le desfășori.
 • Deși sunt mai scumpe decât cărucioarele standard, modelele 2 în 1 sunt potrivite pentru un buget mediu.

Dezavantaje

 • Atunci când alegi un cărucior 2 în 1, vei manevra un accesoriu mai greu decât modelul standard. În plus, acesta are și dimensiuni mai mari, fiind mai lat, de aceea trebuie alegi cu grijă spațiul în care îl depozitezi.
 • Dacă mergi des cu transportul în comun, poate fi dificil să manevrezi un cărucior 2 în 1 pentru copii, mai ales dacă treci prin spații mai înguste.

Ai în vedere aceste informații și investește în căruciorul de care ai nevoie, pentru ca micuții să se simtă confortabil și în siguranță.