Caz nemaiauzit în Satu Mare! „Anett a avut o ciroză hepatică. Romeo, fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca (locul unde plecase la muncă), a auzit de cazul Anettei şi i-a sărit imediat în ajutor!” NU se cunoșteau! Ce s-a întâmplat după ce băiatul de 23 de ani i-a dat o parte din ficatul lui?

Romeo Kulcsar şi Anett Marcuş sunt doi tineri, protagoniștii unei povești cum rar se mai întâmplă în zilele noastre. Cei doi s-au cunoscut prima dată în anul 2017, după 20 de ani de vecinătate, Romeo fiind din Tăşnad şi Anett dintr-o localitate alăturată, Chereuşa. Întâlnirea lor a fost departe de a fi una obișnuită, așa cum s-ar întâmpla oricăror alți tineri de 23 respectiv 24 de ani.

Romeo a vrut să o cunoască pe Anett după ce a auzit că fata are nevoie de un transplant de ficat, după ce a suferit o ciroză hepatică autoimună. Însă Romeo nu a vrut doar să o cunoască, ci s-a oferit să îi doneze o bucată de ficat, fără ca nici măcar să știe dacă sunt compatibili.

În cele din urmă transplantul s-a întâmplat în mijlocul lunii ianuarie, după luni de controale și analize, și a fost un succes! După ce povestea lor s-a încheiat cu un astfel de succes, salvarea unei vieți, ea a fost spusă pe grupul de Facebook al oraşului Tăşnad, de Cristian Irimuş.

„Anett a avut din păcate o ciroză hepatică autoimună, mai exact a moştenit o celulă moartă la ficat… Romeo, fiind într-o vizită pe-acasă, din Danemarca (locul unde acesta era la muncă), a auzit de cazul Anettei şi i-a sărit imediat în ajutor! Neştiind dacă grupele sanguine se potrivesc sau nu! PUR ŞI SIMPLU I-A SPUS CĂ ÎI DONEAZĂ EL! Şi-au avut noroc! Din noiembrie «colindă» spitalele ca să le coincidă toate probele… A fost totul în regulă!

Aşa că ieri, 17.01.2018 ziua cea mare a sosit! După o operaţie de opt ore, la Spitalul Fundeni din Bucureşti, Romeo i-a donat Anettei o bucăţică din ficatul lui! Operaţia a reuşit, iar cei doi sunt bine!”, scrie Cristian Irimuş, potrivit wowbiz.ro.

Romeo a impresionat prin gestul său întreaga comunitate din Satu Mare, el și-a riscat viața pentru a salva o necunoscută, și, mai mult, a făcut totul în mod dezinteresat, fără să se aștepte la vreo recompensă financiară. Astfel, Romeo ne-a dat tuturor o lecție valoroasă de omenie.

„Când îi vorba să salvezi o viaţă nu stai să calculezi cât curaj ai…. Am dat declaraţie la notar că de bună voie şi neforţat de nimeni fac gestul ăsta… Dacă eu eram în locul ei şi mie mi-ar fi plăcut să mă ajute cineva!”, afirmă Romeo, după ieşirea din operaţie.

În prezent cei doi se află în București, la Spitalul Fundeni, iar starea lor de sănătate este una bună.

Sursa: wowbiz.ro