retete gustoase

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea hainei de blană perfecte

Cele mai bune sfaturi pentru alegerea hainei de blană perfecte

Haina de blană a fost întotdeauna privită ca un bun ce poate fi transmis din generație în generație, datorită faptului că nu se devalorizează și nu se demodează niciodată. Fiind un obiect vestimentar din categoria celor de lux, haina de blană trebuie aleasă cu mare atenție si doar după ce te-ai documentat bine înainte. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma astfel încât să îți alegi haina de blană perfectă, pe care să o porți o viață.

Loading...

Palton sau cojoc din blană pentru femei?

Poate fi o decizie greu de luat, mai ales dacă ambele modele îți par interesante. Pentru a lua această decizie mai ușor, trebuie să analizezi câteva aspecte din viața de zi cu zi. 

  • Stilul vestimentar pe care îl ai poate fi decisiv în ceea ce privește alegerea unei haine din blană. Dacă majoritatea aparițiilor tale sunt elegante, iar în dressingul tău se regăsesc rochii și cizme cu toc, atunci paltonul din blană este, cel mai probabil, alegerea potrivită pentru tine. Dacă însă ești o persoană ce preferă cizmele comode, cu pulovere călduroase și jeansi, atunci un cojoc ți se va potrivi mai bine.
  • Dacă viața de zi cu zi ți-o petreci cel mai adesea la birou sau la întâlniri distinse, paltonul se va potrivi mai bine unei astfel de apariții publice.
  • Totodată, tipul de iarnă din orașul tău îți poate ușura alegerea între palton și cojoc. Cojocul este recunoscut ca fiind extrem de călduros, fiind potrivit unor ierni mai geroase. Paltonul, pe de altă parte, merge purtat fără probleme atât iarna, cât și toamna târziu sau primăvara devreme.

Poți găsi haine din blană naturală de la Vesa care să ți se potrivească, indiferent că esti adepta stilului casual sau elegant sau dacă iernile din orașul tău sunt blânde sau nemiloase.

Tipuri de haine de blană

Înainte de a îți alege haina de blană, trebuie să decizi care tip de blană este potrivit pentru tine. 

  • Hainele din blană de miel sunt extrem de călduroase și usor de accesorizat. Ele pot combina armonios blana cu pielea de miel, oferind un model deosebit de haină.
  • Blana de vulpe este ceva mai sensibilă, însă are o strălucire ce o face inconfundabilă. 
  • Blana de raton este renumită datorită longevității sale oferita de firele lungi de blană. Aceasta se așează frumos și oferă o eleganță aparte hainelor create din acest tip de blană.

Separat de tipul de blană, hainele se mai diferențiază în funcție de model, ele putând fi casual sau elegante, cambrate sau largi, lungi sau scurte, combinate cu piele sau cu textil. De asemenea, modul în care sunt create, din bucată de blană întreagă sau din bucăți cusute între ele pot să rezulte în paltoane de blană de damă cu modele deosebite.

Haină din blană naturală vs artificială

Haina de blană naturală deține toate argumentele pro în comparație cu cea artificială. Haina de blană naturală este rezistentă, călduroasă, ușor de întreținut și este și mult mai prietenoasă cu mediul. Mai mult, culoarea și textura firului de păr natural nu vor putea fi niciodată egalate de cel artificial.

Odată ce ai ales haină de blană perfectă, având în vedere sfaturile prezentate, nu mai rămâne decât să o porți pentru a fi o apariție elegantă și deosebită, indiferent de cât de geroasă este iarna.