Cele mai eficiente remedii contra căderii părului

Cele mai eficiente remedii contra căderii părului

Căderea părului este normală, doar în cazul în care aceasta se încadrează în limitele firești. Îngrijorarea ar trebui, însă, să apară atunci când pierzi cantități mari de păr zilnic, fără să existe un motiv știut deja. Foarte multe persoane aleg să ignore acest lucru, în timp ce unele apelează la o serie de tratamente și loțiuni, care să le ajute. Printre cele mai cunoscute se numără Vichy Dercos pentru căderea părului, dar dacă nu aveți acces la acesta vă puteți orienta către alte variante, preparate chiar acasă.

Loading...

Loțiune regenerantă

Părul are nevoie de regenerare pentru a putea crește acolo unde cad foarte multe fire de păr. Se poate realiza acasă o mască formată din două gălbenușuri de ou, 500g praf de cedru și 2-3 picături de lămâie, care se amestecă și se aplică pe lungimea părului și se masează pe scalp. Se clătește cu apă caldă după 15 minute.

Mască revigorantă

Este cea mai des întâlnită mască de păr și ai nevoie doar de un gălbenuș de ou, două linguri de ulei de măsline și zeamă de lămâie, pentru a o pregăti. Pasta rezultată se aplică pe părul uscat, atât pe rădăcină cât și pe lungime, apoi se acoperă capul pentru 45 de minute, cel puțin. Părul se spală normal, cu șampon.

Tratament cu ulei de ricin

Două lingurițe de ulei de ricin se amestecă cu un gălbenuș de ou și cu 2 lingurițe de ulei de măsline – astfel obții un super-tratament pentru păr. Pasta se aplică doar la rădăcina firului de păr și se masează pentru a intra cât mai bine în scalp. Are nevoie de 40 de minute pentru a acționa, apoi se clătește cu apă caldă. Poți apela la acest tratament de 2-3 ori pe săptămână, pe o perioadă de trei luni, pentru efecte vizibile.

Consumă alimente bogate în fier

Consumul de fier previne căderea părului, iar deficiențele de fier pot fi chiar cauza pierderii acestuia. Dacă în urma unor analize de sânge reiese că ai un deficit de fier, vei avea nevoie de suplimentarea acestuia, prin consumul de alimente sau prin suplimente alimentare.

Printre cele mai bogate alimente în fier se numără:

  Spanacul

  Scoicile

  Cerealele fortificate

  Fasolea

  Semințele de dovleac

Suplimentele alimentare bogate în fier trebuie administrate numai la indicațiile unui medic, iar consumul în exces poate avea efecte negative asupra organismului.

Spală părul cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu împiedică pierderea părului dacă este diluat cu apă și aplicat pe păr. Amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu două lingurițe de apă, iar pasta aplic-o pe părul ud. Masează bine toată lungimea părului și scalpul și clătește cu multă apă. În apa cu care te clătești poți pune câteva picături de tinctură de mesteacăn sau oțet de mere.

Tratament pentru păr fragil

Părul fragil are tendința de a cădea mai des și mai mult, dar cu ajutorul unui tratament adecvat, acesta va deveni mai rezistent. Chiar dacă poate părea surprinzător, ai nevoie doar de două linguri de smântână, o lingură de suc de lămâie și de o lingură de germeni de grâu. Se aplică pe părul umed, proaspăt spălat, apoi se aplică o casă peste păr și se lasă 15 minute să acționeze. Se clătește cu multă apă și poate fi aplicat o dată pe săptămână.

Este mult mai bine să previi căderea părului decât să o tratezi, mai ales pentru că trebuie acționat din mai multe direcții. Alimentație, stil de viață, lipsa stresului și tratamentele de mai sus, toate acționează împotriva căderii părului. Începe să ai grijă de părul tău și nu aștepta ca acesta să cadă și să își piardă din vitalitate. Dacă ai grijă de acesta așa cum trebuie, nu vei avea niciodată nevoie de remediile de mai sus!