Cinci obiceiuri pe care le ai dimineața și care te îngrașă, fără să îți dai seama. Al doilea este fatal pentru siluetă:

Este un fapt cunoscut de multe persoane. Ne întrebăm adesea de ce nu putem să scăpăm de kilogramele în plus, în ciuda faptului că facem exerciții regulat și mâncăm destul de sănătos.

Sunt mai multe studii și căutări care s-au bazat pe descoperirea cauzelor, în afară de dietă șide exerciții fizice. Pe lângă cauzele care duc inevitabil la creșterea în greutate se află câteva lucruri pe care le facem în fiecare dimineață fără să ne dăm seama și care în timp duc la kilograme în plus, fără să ne dăm seama.

Primul lucru este evitarea intrării în camera de dormit a luminii soarelui. Razele soarelui ajută la accelerarea metabolismului și ajută corpul să se dezmorțească și să se trezească mai ușpr. De aceea este recomandat să dai perdelele la o parte, să lași aerul curat să intre ori să faci o plimbare de 20-30 de minute în aer liber imediat după ce te trezești. Aceste lucruri au în timp un efect pozitiv asupra proceselor fiziologice și conduc la reducerea masei musculare.

2. Dormi prea mult sau prea puțin

Apetitul este controlat puternic de echilibrul hormonal al organismului. Mai puțin de 7 ore pe noapte poe produce niveluri ridicate de cortizol, care este un hormon legat direct de situații care implică stresul. Răspunsul organismului la nivelurile ridicate ale acestui hormon este creșterea apetitului. Reține faptul că dacă dormi pentru mai mult de 10 ore pe zi poate duce, de asemenea, la o creștere a masei corporale. Deci, medicii recomandă să dormi între 7 și 9 ore pe zi pentru a obține echilibrul optim.

3. Nu îți faci patul dimineața și seara

Un model de somn sănătos este ideal pentru a obține o greutate sănătoasă. Cu toate acestea, nu este vorba numai de o cantitate, ci și de calitate. Un studiu recent a arătat că persoanele care își fac patul înainte de somn au tendința de a dormi mai bine, obținând astfel mai mult din orele petrecute în timpul somnului.

4. A patra greșeală pe care o fac multe persoane dimineața este să nu se cântărească.

Un studiu universitar recent a ajuns la concluzia că obiceiul de a te cântări în fiecare zi are o influență pozitivă asupra pierderii în greutate. Cercetătorii au observat că această acțiune inspiră oamenii să piardă în greutate, deoarece implică motivația și provocarea. Este important, așadar, să te cântărești în fiecare dimineață, la aceeași oră, înainte de a mânca sau de a bea ceva.

5. Ultima greșeală pe care mulți o fac este să mănânce mult prea puțin dimineața. Din acest motiv, cantitatea de mâncare consumată la prânz și seara este una mai mari și, cum procesul de metabolizare al alimentelor este scăzut în ultima parte a zilei, apar și kilogramele în plus.