retete gustoase

Cum alegi cele mai bune perne pentru gravide?

Cum alegi cele mai bune perne pentru gravide?

Sarcina este o perioadă mai provocatoare pentru toate femeile gravide. Cele nouă luni necesită foarte multă îngrijire din partea oricărei viitoare mămici, în aşa fel încât bebeluşul sau să rămână în siguranţă şi să primească tot ce este necesar pentru o bună dezvoltare. O pernă pentru gravide este un produs special conceput pentru a se potrivi tuturor modificărilor corpului în timpul celor nouă luni de sarcină. Pernele pentru gravide sunt benefice pentru perioada sarcinii, când de multe ori poziţiile normale ale somnului nu sunt deloc confortabile.

Loading...

Când se poate începe utilizarea unei perne pentru sarcină?

Nu există un moment anume pentru a se începe utilizarea unei perne pentru gravide. De obicei, femeile însărcinate optează pentru acest produs atunci când se simt inconfortabil în timpul somnului. Burtica începe să capete o formă la aproximativ 20 de săptămâni, moment în care încep şi câteva dureri la nivelul ligamentelor, din cauza creşterii în greutate. Deci, se consideră a fi un moment bun pentru utilizarea unei perne de sarcină.

Sfaturi pentru alegerea cele mai bune perne pentru gravide

Perna pentru gravide este un accesoriu important de care are nevoie o viitoare mămica.  Există o gamă diversificată de perne pentru gravide, care oferă un bun confort atunci când vine vorba de odihnă şi relaxare. Atunci când se alege o pernă pentru gravide se recomandă analizarea câtorva criterii importante, cum ar fi: dimensiune, formă, material şi nevoi.

În ceea ce priveşte mărimea, pernele pentru femei însărcinate se pot găsi în diferite forme şi dimensiuni. Deci, se poate opta pentru o pernă standard sau pentru o pernă în formă de U, care îmbrăţişează viitoarea mămica în faţă şi în spate. Cea mai confortabilă şi apreciată perna este cea în formă de U. Este o pernă foarte practică, ce susţine capul, gâtul, coloana şi picioarele. Mămicile au un somn foarte liniştit cu ajutorul acestui accesoriu. Este foarte important ca varianta aleasă să fie confortabilă pentru tot corpul.

Materialul este un alt criteriu important ce trebuie luat în considerare. Atunci când se achiziţionează o pernă pentru gravide, ideal este că atât exteriorul, cât şi interiorul produsului să fie confecţionate din materiale naturale şi sănătoase. Important de reţinut este că majoritatea pernelor sunt folosite şi în timpul alăptării sau că suport pentru bebeluş, deci cu siguranţă orice mămica nu îşi doreşte ca pielea delicată a celui mic să fie afectată în vreun fel. 

De cele mai multe ori, exteriorul unei perne este confecţionat din bumbac. În ceea ce priveşte interiorul, aici sunt prezente mai multe variante. Cea mai des întâlnită este umplutură cu 100% fibră poliester hipoalergenică tip biluţe. Dacă perna permite, umplutura poate fi schimbată la o anumită perioadă de timp, în momentul în care mama considera că s-a deteriorat. Un dezavantaj al acestei umpluturi este zgomotul. Perna foşneşte la fiecare mişcare, însă în timp, bebeluşul se poate obişnui.

La fel de importantă este şi aerisirea pernei. Materialul din care aceasta este confecţionată trebuie să permită circulația aerului în mod corespunzător. În acest fel somnul va fi foarte liniştit şi fără întreruperi. Pe lângă aerisire, un alt aspect important al materialului este curăţarea sa, care trebuie să fie cât mai uşoară. Fiind folosită pe toată perioada sarcinii, dar şi după, perna necesită o igienă atentă. Cele mai bune perne pentru femeile însărcinate sunt cele care au o husă detaşabilă. În acest fel, materialul exterior al pernei se poate curăţa foarte uşor la maşina de spălat. Atunci când se achiziţionează o pernă pentru gravide, se recomandă şi cumpărarea unei huse în plus, în aşa fel încât  pernă să poată fi folosită tot timpul.

În ceea ce priveşte nevoile unei mămici, pernele pot fi simple sau multifuncţionale (3 în 1). Ce presupune o pernă multifuncţională? Ei bine, pe lângă faptul că o pernă multifuncţională este utilizată de viitoarea mămică pe perioada sarcinii, aceasta poate fi folosită atât în timpul alăptării, dar şi că suport pentru bebeluş. Acest accesoriu oferă copilului poziţia optimă atunci când este hrănit sau atunci când acesta doarme. În ceea ce priveşte perna simplă, aceasta este folosită doar pentru a asigura femeii însărcinate un somn liniştit. Viitoarea mămica nu trebuie să se confrunte cu dureri de spate sau de abdomen, aşa că, alegerea acestui accesoriu reprezintă cea mai bună opţiune.