retete gustoase

Cum redai strălucirea părului vopsit? 7 metode testate

Cum redai strălucirea părului vopsit? 7 metode testate

Toate femeile își doresc ca părul proaspăt vopsit să-și mențină întocmai culoarea pentru o perioadă lungă de timp,  însă de multe ori realitatea nu este întocmai așa cum au sperat ele. Cu toate acestea, nuanța proaspătă a părului vopsit poate fi păstrată la fel de frumoasă cu ajutorul unor metode de beauty și cu produse cosmetice specifice.

Loading...

Te-ai vopsit de curând însă simți deja că nuanța nu mai este la fel de puternică, atunci iată 7 sfaturi care te vor ajuta să redai părului tău strălucirea și culoarea dorită!

Mască pentru strălucire

Măștile pentru strălucirea părului pot face minuni! Ca să îi redai părului tău frumusețea și naturalețea de după vopsire, vei avea nevoie de o mască profesională pentru păr care să hidrateze podoaba capilară, dar care să mențină puternică și nuanța vopselei.

Ingredientele bio și organice, precum avocado, va ajuta enorm la păstrarea strălucirii naturale a vopselei și, totodată, va ajuta la regenerarea rapidă a firului de păr. Vei găsi numeroase sortimente, potrivite pentru tipul tău de păr, dar și în funcție de culoarea acestuia.

Folosește produse pentru păr vopsit

Deși există în comerț foarte multe tipuri de șampon și de balsam, va trebui să le alegi pe cele speciale tipului tău de păr. De exemplu, dacă ești vopsită și ai părul uscat, atunci va trebui să alegi produsele care hrănesc rădăcina scalpului și firului, iar dacă părul tău este vopsit cu tendințe de îngrășare, atunci alege un produs care facilitează culoarea părului, însă absoarbe și excesul de sebum din acesta.

Folosește uleiuri-tratament pentru păr

Există numeroase sortimente de uleiuri de hrănesc și redau pe deplin culoarea și strălucirea părului. Unele dintre acestea pot fi aplicate pe părul uscat, iar altele sunt folosite după baie. Uleiurile hidratează intens podoaba capilară, lăsând părul mătăsos și ușor de descurcat.

Folosește produse de calitate

Uneori părul vopsit își pierde din frumusețea și strălucirea naturală, însă dacă vei folosi doar produse de calitate, precum un ser, spray pentru strălucire sau gloss, îi vei reda părului strălucirea numaidecât. În caz contrar, dacă vei folosi produse „no-name”, riști să plătești o sumă considerabilă de bani și fără efecte, sau cu rezultate negative.

Nu spăla des părul

La fiecare spălare culoarea și luciul părului tău se vor diminua. Astfel, dacă te confrunți cu un păr gras, încearcă să nu te speli mai des de 3 ori pe săptămână, iar pentru părul normal, mixt sau uscat, limitează-te la o singură dată pe săptămână. Cu atât mai mult, în loc să usuci părul cu feonul, prinde-l într-un prosop sau tricou de bumbac pentru ca excesul de apă să fie absorbit, apoi lasă-l să se usuce natural.

Taie vârfurile despicate

Vârfurile despicate nu oferă nici aspect plăcut, dar nici nu ajută la sănătatea firului de păr. Dacă îți dorești mai multă strălucire și revitalizare pentru podoaba capilară, atunci trebuie să scapi de vârfurile arse. Cel mai bun interval pentru această procedură este între 1-3 luni.

Păstrează o dietă sănătoasă

Un păr sănătos și plin de strălucire nu are nevoie doar de produse cosmetice și de îngrijire externă, ci necesită și un stil de viață echilibrat. De exemplu, este important să consumi cel puțin 2L de lichide în fiecare zi, alături de 3 mese principale, bogate în vitamine și minerale, dar și o viață odihnită și lipsită de stres. 

Alături de o stare interioară liniștită și de o rutină corespunzătoare a părului, te vei bucura în fiecare zi de strălucirea, elasticitatea, culoarea puternică și frumusețea podoabei tale capilare! Astfel, vei fi întotdeauna încrezătoare și elegantă, chiar dacă ieși cu jumătatea la un restaurant de lux, cu prietenii în parc sau la o terasă din centrul orașului!