retete gustoase

Cum să alegi cosmetice de calitate? Iată care sunt criteriile!

Cum să alegi cosmetice de calitate? Iată care sunt criteriile!

Cremele, loțiunile, fardurile și alte formule chimice pe care le aplici pe piele sau păr sunt absorbite rapid de către organismul tău. Așadar, toate aceste ingredientele ajung în straturile adânci ale pielii și chiar în fluxul sanguin.

Loading...

Cosmeticele de o calitate susceptibilă îți pot într-adevăr afecta sănătatea. De aceea, specialiștii recomandă să alegi întotdeauna cosmetice de calitate. Iată cum!

1. Produse nepotrivite versus de slabă calitate

Ai investit într-un produs cosmetic recomandat de o altă persoană. În momentul în care ai aplicat produsul pe piele, ai avut surpriza că nu se potrivește deloc pielii tale.

Nu trage concluzii pripite că produsul sau brandul respectiv nu este de calitate. Verifică dacă formula folosită de tine se potrivește tipului tău de ten. Este posibil să fie vorba despre o simplă nepotrivire și nu de o calitate proastă a produsului.

Ține minte că fiecare tip de piele sau de păr necesită formule special create pentru acesta. Alege-ți produsele în consecință, pentru a profita la maximum de calitatea unui anume produs și de proprietățile acestuia.

2. Produse cu ingrediente naturale

Lista de ingrediente a unui produs cosmetic poate fi extrem de lungă și poate crea confuzie. Vei citi denumiri complicate, formule chimice și prescurtări care nu îți sugerează nimic, în primă fază.

Dacă vrei să te asiguri că investești într-un produs calitativ, poți alege unul care conține ingrediente naturale, precum vitamine, minerale, extracte din fructe, uleiurile și unturile organice.

Ai atât de multe produse din care să alegi: pudră îmbogățită cu SPF mineral, mască cu vitamine pentru păr, ruj îmbogățit cu unt de shea sau ulei de cocos, cremă BB sau CC cu vitamina E și așa mai departe.

Aceste formule nu numai că își îndeplinesc cu succes rolul estetic, dar te ajută și să îți hidratezi, remineralizezi pielea sau părul.

3. Testează produsul

Poți recunoaște un produs de calitate după culoarea și textura acestuia. De aceea, când vorbim despre pigmenți pentru machiaj, este esențial ca nuanța reală să fie conformă cu cea de pe ambalaj, iar culoarea să fie intensă și persistentă. Pentru a verifica acest lucru, testează produsele în magazin, pe mână sau pe încheietură.

Fii atentă și la textura produselor – fardurile uscate, de regulă, de o calitate slabă, rezistând foarte puțin pe piele și lăsând un finish neprofesional. De asemenea, dacă textura unui produs lichid nu este omogenă, este un semn clar că acesta nu este de bună calitate.

4. Verifică atent ambalajul

Există nenumărate companii care falsifică produsele cosmetice originale, ale brandurilor celebre. Uneori, fake-urile sunt atât de convingătoare, încât nici un make-up artist nu le poate identifica!

De aceea, este recomandat, în primul rând, să cumperi produse doar din magazinele specializate și oficiale. Apoi, e indicat să verifici ambalajele și să te asiguri că numele și logo-ul companiei sunt corecte, iar totul este conform variantei oficiale a produsului.

5. Produse fără parabeni și substanțe iritante

Nu este musai să cumperi cosmetice doar de la brandurile high-end. Există și cosmetice de calitate la prețuri medii. Pentru a găsi astfel de produse, caută-le în magazine pe cele fără parabeni și cu o cantitate cât mai mică de substanțe iritante, precum parfum și alcool denat.

Investește cel mai mult în produsele pe care le folosești cel mai des – acestea trebuie să fie cât mai calitative!