retete gustoase

Cum să îți amenajezi apartamentul în stilul unui studio newyorkez

Cum să îți amenajezi apartamentul în stilul unui studio newyorkez

Studiourile mici, dar cochete, din New York sunt celebre în toată lumea, o mulțime de designeri inspirându-se din spațiile reduse ca dimensiuni, dar extrem de chic și pline de personalitate. Se pare că spațiul limitat îi determină pe specialiști și pe rezidenți, deopotrivă, să își pună creativitatea la încercare.

Loading...

Dacă și tu ai o garsonieră sau un apartament cu o suprafață mică și vrei să o amenajezi cât mai eficient și cât mai modern, poți folosi câteva trucuri cu tentă newyorkeză. Iată ce elemente să integrezi în casa ta pentru un rezultat stylish!

1. Montează perdelele și draperiile cât mai aproape de tavan

Acest truc este folosit în aproape toate locuințele din New York, dar nu numai. Chiar dacă pare firesc să montezi perdeaua și draperiile în dreptul ferestrelor, această poziționare reduce vizual spațiul pe verticală, căci „taie” continuitatea printr-o linie orizontală inestetică. În schimb, dacă montezi galeria cât mai sus și alegi perdele lungi, până la podea, acest mic truc va face camera să pară mai înaltă și mai spațioasă. În plus, încăperea va avea un aer boem, newyorkez.

2. Delimitează zonele cu ajutorul covoarelor

Studiourile tipice din New York se caracterizează prin spații mici, dar organizate exemplar. Americanii adoră să împartă garsonierele în mai multe zone: spațiul pentru dormit, pentru mâncat, pentru muncă sau relaxare. Poți face și tu acest lucru, cu ajutorul accesoriilor. De exemplu, dacă nu știi cum să alegi covorul, îți recomandăm să alegi mai multe covoare mici, pe care să le dispui în puncte cheie. Astfel, vei crea impresia de diversitate și vei contura zone diferite, dar complementare.

3. Alege mobilier mic și pune accentul pe confort

Adesea, vei vedea în studiourile newyorkeze paturi imense, cu saltele înalte și confortabile, dar piese de mobilier minimaliste, care de-abia se fac observate.

Secretul pentru o locuință chic este să accentuezi confortul și să restrângi, la maxim, obiectele de care nu ai, cu adevărat, nevoie: dulapuri imense, noptiere, măsuțe de cafea inutile și nu numai. Păstrează mobilierul cât mai simplu și cumpără doar piese pe care le poți utiliza eficient. În schimb, investește într-un pat comod și într-un fotoliu statement, care să iasă în evidență. Poți găsi, online, fotolii tapițate de calitate, perfecte pentru locuința ta de inspirație newyorkeză!

4. Alege o paletă de culori neutră

Când intri într-un apartament newyorkez, observi, imediat, armonia nuanțelor. Nimic nu iese în evidență, nu există niciun element strident, iar totul pare ordonat și ales perfect. Acest efect se datorează culorilor folosite. Dacă vrei un spațiu luminos, curat, spațios și modern, folosește tonuri neutre. Poți opta pentru crem, vanilie, griuri colorate, alb sau chiar gri închis.

5. Folosește spațiul de pe pereți

În designul european, pereții sunt tratați destul de simplu. Aceștia au, de cele mai multe ori, o singură culoare sau sunt acoperiți cu tapet. În cel mai extravagant caz, vei găsi unul sau două tablouri, eventual, o etajeră.

În New York, lucrurile stau diferit. Pereții sunt utilizați la maximum, atât cu rol funcțional, cât și cu rol estetic. Decorează pereții cu o mulțime de tablouri în rame potrivite,  montează agățătoare, rafturi sau etajere utile pentru stocarea pe verticală. Astfel, locuința ta, indiferent de mărime, va părea mai complexă.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să abordezi stilul newyorkez în propria ta casă, inspiră-te din trucurile prezentate mai sus. Nu uita să îți pui amprenta personală și să aduci încăperilor acel factor unic, pentru a transforma o simplă casă într-un spațiu plin de personalitate.