Cum să scapi de mătreață în mai puțin de o săptămână

Mătreața este o afecțiune a scalpului cu care te poți confrunta indiferent de cât de des te speli pe cap. Mătreața nu ține cont de prețul produselor cosmetice la care ai apelat și nici de cât de sănătos mănânci. Câteodată, tratarea acesteia pare un lucru imposibil de realizat, din cauză că ai rămas în pană de idei și ți se pare că ai încercat tot ce aveai la dispoziție de pe piață. Însă rezolvarea acestei situații este mai aproape decât crezi, pentru că natura îți va oferi, ca în multe alte cazuri, soluția ideală pentru a avea din nou un scalp sănătos și un păr strălucitor. Mai mult decât atât, e posibil să ai deja aceste produse în bucătărie, astfel încât efortul financiar să fie unul cât mai redus. Cum scapi de mătreață în mai puțin de o săptămână? Hai să aflăm împreună!

Cu miere de Manuka

Acest tip de miere, produsă exclusiv din florile arborelui de Manuka din Noua Zeelandă, pare să fie un panaceu, adică un medicament natural bun la toate. Dacă te confrunți cu problema mătreții, e bine să știi că vei avea un aliat de nădejde în mierea de Manuka. Îți poți crea măști exclusiv din acest produs, cel mai puternic antibiotic natural, sau poți combina mierea cu sucuri din fructe, în funcție de tipul părului tău. Mierea va hidrata intens scalpul și nu vei avea nevoie de mai mult de o săptămână pentru a avea din nou un păr strălucitor și sănătos de la rădăcină la vârfuri.

Cu oțet de mere

Foarte recomandat în lupta împotriva mătreții, și acest produs natural este soluția ieftină și la îndemână pentru tine. Conține enzime active care vor combate afecțiunile scalpului și te va scăpa de mâncărimi. Imediat după spălarea părului, clătește întreaga podoabă capilară cu o soluție din oțet de mere și apă. Dacă vrei, poți masa rădăcina părului, pentru un efect mult mai intens. După câteva minute, clătește părul cu apă călduță simplă și bucură-te de efectul incredibil al oțetului.

Cu suc de lămâie

Lămâia are atât de multe întrebuințări încât ar fi mai simplu să afli la ce NU e potrivită. Folosită atât în bucătărie, cât și în tratarea răcelilor sau în degresarea tenului, sucul de lămâie este ideal și pentru tine, dacă simți că ai pierdut lupta cu mătreața. La fel ca și în cazul oțetului de mere, va trebui să masezi scalpul suficient de mult până când simți că sucul de lămâie a pătruns în piele, adică aproximativ 20 de minute. Imediat după aceea, clătește cu apă din abundență și usucă părul lejer.

Cu ghimbir

Soluțiile pentru problema ta nu se opresc aici. Mai ai la îndemână un ajutor de nădejde din natură, ghimbirul. Dă pe o răzătoare fină o bucată medie de ghimbir, apoi aplică-l direct la rădăcina părului. Lasă-l să acționeze pentru o jumătate de oră și clătește bine părul după această mască.

Acestea sunt doar câteva din produsele din natură pe care le poți folosi pentru a scăpa de mătreață. Dacă simți usturimi sau furnicături în timpul în care ai aplicată pe păr masca pe care ai ales-o de mai sus, îndepărteaz-o cât mai repede și clătește bine rădăcina părului!