Cum să te îmbraci corect potrivit vârstei?

Cum să te îmbraci corect potrivit vârstei?

Cu siguranță ți-ai pus cel puțin o dată întrebarea: Oare pot să mă îmbrac așa la vârsta mea? Pentru că tendințele în modă se schimbă des, poate fi dificil să te îmbraci adecvat, în funcție de vârsta pe care o ai. Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să urmezi doar regulile vestimentare impuse, ci să te îmbraci conform stilului vestimentar care te reprezintă. Există câteva sfaturi de care poți ține cont pentru a te îmbrăca corect, indiferent de eveniment sau de momentul zilei. Ține cont de ele, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Loading...

Cum te îmbraci la 20 de ani?

La 20 de ani, aproape că nu există limite atunci când e vorba de vestimentație. Trebuie doar să ții cont de gustul personal și de alegerea unor accesorii care să te scoată din anonimat. Această vârstă reprezintă momentul oportun să te joci cu nuanțele, să amesteci materialele și să optezi pentru fuste scurte și tocuri înalte. Mai mult, este indicat să fii cât se poate de feminină, prin purtarea rochiilor cu volane sau funde. Atâta timp cât hainele se potrivesc siluetei tale, ai o gamă variată din care poți să alegi.

Cum te îmbraci la 30 de ani?

Vârsta de 30 de ani este ideală! Ești sigură pe tine, energică, știi ce îți dorești de la viață și începi să atingi cele mai înalte culmi din punct de vedere profesional. Din acest motiv, poți începe să porți haine puțin mai elegante și piese clasice. Astfel, garderoba ta ar trebui să conțină următoarele obiecte vestimentare:

 • O rochie neagră, care să se potrivească siluetei tale. Cu ajutorul ei, poți să obții o ținută stilată, elegantă și sexy.
 • Mai multe perechi de blugi clasici, de culoare neagră sau albastră, cu talie înaltă. Alege blugi cu o croială care să te avantajeze și cu un material de calitate.
 • Odată cu vârsta de 30 de ani, poți începe să înlocuiești tenișii confortabili cu pantofii cu toc negri sau bej.
 • După 35 de ani, te poți îndrepta și către purtarea costumelor elegante, formate din pantaloni și sacou sau fustă și sacou, potrivite atât la birou, cât și la o ieșire în oraș. La fel de potrivite sunt și rochiile creion, pe care le poți asorta cu pantofi sau diverse accesorii.

Cum te îmbraci la 40 de ani?

Începând cu vârsta de 40 de ani, este indicat să păstrezi doar hainele care te avantajează și care nu îți adaugă câteva kilograme în plus. La fel de importante sunt și culorile, atunci când vine vorba de alegerea hainelor. Nu păstra obiectele vestimentare care fac că tenul tău să pară palid și lipsit de prospețime. Poți alege următoarele piese:

 • Bluze și cămăși albe, ușor de combinat cu pantaloni și fuste, care împrospătează aspectul tenului.
 • O fustă creion peste genunchi, cu talie înaltă, care te ajută să ascunzi micile imperfecțiuni ale corpului.
 • Maletele nu trebuie să-ți lipsească din garderobă, mai ales dacă pielea decolteului a suferit schimbări majore în timp.
 • Pe lângă sacourile clasice, te va ajuta și jacheta ajustată pe talie, neagră sau maro, care poate fi purtată la job sau la evenimente formale.
 • Pantofii eleganți pot avea înălțimea 3-7 cm, pe care să stai comod întreaga zi.

Cum te îmbraci la 50 de ani?

Vârsta de 50 de ani poate simboliza apogeul eleganței, astfel încât te poți bucura în continuare de piese vestimentare care să te pună în evidență:

 • Alege pantaloni clasici, negri, din stofă naturală sau fuste din același material, peste genunchi.
 • Cardiganele moi pot completa un outfit alcătuit din malete sau bluze, pe care le poți purta aproape oriunde.
 • Optează pentru pantofi fără toc, din piele moale, mai ales când picioarele tale au nevoie de odihnă.
 • După vârsta de 55 de ani, poți să porți tunici lungi, pe care să le asortezi cu pantaloni sau blugi, precum și rochii lungi, tricotate, care merg de minune cu cizme înalte.

Cum te îmbraci după 60 de ani?

Nici vârsta de 60 de ani nu te poate priva de purtarea hainelor care să te pună în evidență. Alege fustele midi, care coboară până la mijlocul gambei, jachetele drepte sau ajustate în talie și pălăriile din fetru, care oferă un aer de eleganță oricărei ținute.

Trucuri vestimentare în funcție de vârstă

 • Chiar dacă nu toate femeile se pot îmbrăca în nuanțe tari, cu bijuterii supradimensionate, acest lucru nu înseamnă că viața ta se încheie la 40 de ani. Specialiștii în modă îți recomandă să ții cont de forma corpului, de eveniment și de preferințe și abia apoi de vârstă, atunci când alegi hainele. De aceea, poți să porți bluze tip ie sau rochii cu croială dreaptă, indiferent dacă ai 20 de ani sau 50 de ani.
 • În funcție de trecerea anilor, evoluează și încrederea în sine. Acesta este motivul pentru care după 30 de ani, ești suficient de sigură pe tine, astfel încât să optezi pentru piese clasice, lăsându-le la o parte pe cel extravagante sau excesiv de colorate.
 • În general, după vârsta de 35 de ani, ai experimentat suficient în materie de vestimentație și știi ce te avantajează și ce nu sau ce îți place să porți. Este momentul în care majoritatea femeilor aleg un stil vestimentar și nu se mai abat de la el.

Acestea sunt sfaturile de care te poți bucura, în funcție de vârstă, astfel încât să adopți ținute potrivite, indiferent de eveniment.