Cum să te îmbraci în stil parizian – 11 reguli simple

Cum să te îmbraci în stil parizian – 11 reguli simple

Chic, dar lipsit de efort, curat și clasic, dar totuși cool, simplu și totodată rafinat: iată cum sună definiția scurtă a stilului parizian. Cea mai detaliată poate fi văzută în street style-ul din Franța și va fi cuprinsă în rândurile noastre de mai jos.

Loading...

Descoperă care sunt principiile după care să te ghidezi dacă vrei să obții un stil chic precum mereu stilatele locuitoare ale Parisului, cu puține eforturi și rezultate mereu sofisticate. Iată mai jos după ce reguli să te ghidezi dacă vrei să posezi acel je ne sais quoi!

Parisian dress code: regulile de stil ale franțuzoaicelor

Franțuzoaicele au un stil unic în lume, dar pe care îl poți deprinde și tu cu un pic de exercițiu. Aceste femei ce arată mereu proaspăt, dar nu impecabil, elegant, dar nu scorțos, preferă îmbrăcămintea în care se simt comod, dar nu poartă niciodată trening sau colanți pe stradă. Iată în schimb care sunt principiile după care se ghidează!

Poartă numai tocuri în care poți să mergi cu grație.

Dacă ai observat cu atenție creațiile brandului Chanel, probabil ai observat că nu scoate niciodată pe piață stilettos. În perfect acord cu filosofia french, brandul parizian prin definiție preferă pantofii cu toc mediu în care poți să te bucuri de viață o zi întreagă. Ce e mai important: să fii înaltă (de multe ori în sens disproporționat) sau să fii fericită? Franțuzoaicele au răspuns!

Ai nevoie de o rochie sau de o fustă mini.

Având grijă de ele cu atâta râvnă, franțuzoaicele au picioare superbe la orice vârstă… și nu se tem să le arate. Un mini care te pune în valoare în chip demențial este un must-have. Apelează la fuste de jeans sau la o rochie scurtă cu mâneci lungi și afișează-ți cu mândrie picioarele. Ai grijă, însă, sunt interzise tocurile sau topurile prea revelatoare în restul outfitului.

Poartă doar itemuri bine croite.

Franțuzoaicele nu cumpără mult, dar o fac cu cap. Preferă piesele impecabil croite, care le vin ca turnate, chilipirurilor pe care le achiziționezi la prețuri care ți se par irezistibile, dar care nu te vor pune deloc în valoare. Un sacou făcut pentru tine este piesa numărul unu din garderoba oricărei french girl.

Cheia este minimalismul.

Deși minimalismul pare mai degrabă un curent asociat cu țările nordice, franțuzoaicele sunt practic inventatoarele garderobei capsulă. În loc să își umple dulapurile cu zeci de haine cumpărate la reduceri, locuitoarele chic ale Parisului pun accent pe câteva piese: un blazer bine croit, pantaloni care le vin perfect, câteva perechi de mom jeans sau blugi skinny, cămăși bărbătești, rochiile și fustele mini, cardigane și tricouri de calitate. Acestora li se adaugă balerinii, botinele, sandalele și kitten heels și genți neapărat de calitate.

Vei găsi pantaloni de damă eleganți ce ar face o franțuzoaică mândră în mediul online! Și, pentru că cele mai chic femei din lume adoră imprimeul floral, modelul de mai jos este perfect dacă tânjești după un stil parizian!

Sursa foto: Dasha

Pantaloni nuanta alb roze cu imprimeu floral colorat Flower

https://www.dasha.ro/pantaloni-dama/pantaloni-nuanta-alb-roze-cu-imprimeu-floral-colorat-flower-146368.html

Ține-te departe de fast fashion și de trendurile trecătoare.

Nu o să le vezi niciodată pe franțuzoaice schimbându-și stilul de la un sezon la altul pentru că așa dictează trendurile. Ceea ce nu înseamnă că ignoră tendințele, dar le integrează în stilul lor, nu invers. Ce mai e de reținut? Nici fast fashion-ul (ținutele îmbrăcate rapid) nu sunt mai iubite la Paris: pantalonii de yoga sau de trening purtați pe stradă, în afara sălii, sunt out.

Garderoba-capusulă se compune în timp.

Franțuzoaicele au un principiu: atunci când cumperi o piesă, nu te uita neapărat la prețul de pe etichetă, căci nu e atât de relevant precum costul per utilizare. Cu alte cuvinte, poți cumpăra acel cardigan scump de cașmir dacă știi că îl vei purta de cel puțin 50 de ori și astfel vei vedea că prețul său e mai mult decât rentabil per folosire. De partea cealaltă, rochia aceea flamboaiantă aflată la super reducere, pe care cel mai probabil nu o vei îmbrăca decât o singură dată, e un adevărat coșmar financiar.

Definește-ți de fiecare dată talia!

Fetele french nu se feresc neapărat de estetica oversized, dar o poartă altfel decât americancele, de exemplu: nu se lasă înghițite de aceste piese. Vor asocia întotdeauna o curea unei tunici, unui blazer sau unei jachete de iarnă supradimensionate, astfel că farmecul lor nu va fi niciodată pus în primejdie.

Nu te zgârci niciodată când vine vorba despre jachete!

Referindu-ne la costul per purtare despre care îți vorbeam mai sus, te sfătuim să faci economii pentru paltonul sau jachetele tale. Permite-ți să te îndrăgostești și de piese superb decorate, care să iasă în evidență, mai ales că nu mai este cazul să îți bați capul cu ce porți în rest.

Când e vorba despre bijuterii, less is more.

Sau, cum spunea Coco Chanel, scoate de fiecare dată când ieși din casă o bijuterie din ținuta ta. Ce urăsc cel mai tare franțuzoaicele e un look care strigă din răsputeri „uită-te la mine!”. Trebuie să observi întotdeauna femeia din spatele hainelor, de aceea piesele ostentative sunt privite cu reticență. Franțuzoaicele nu vor purta mai mult de 3 bijuterii și se rezumă la una singură când e vorba despre ceva statement.

Ai grijă cu printurile!

Pentru franțuzoaice, jocul cu printurile nu e nici pe departe atât de amuzant ca pentru italience, de exemplu. Dacă vor purta un imprimeu flashy, frumoasele galeze îl vor combina cu nuanțe neutre și delicate. De asemenea, ele preferă dungile și florile și folosesc animal printurile în doze destul de sărace.

Sursa foto: iStock

https://www.istockphoto.com/photo/gorgeous-model-gm590161932-101438209 

Țintește mereu către echilibru!

Bineînțeles că și franțuzoaicele vor purta rochii revelatoare, căci nu degeaba sunt considerate femeile care știu să își trăiască cel mai frumos viața, dar vor contrabalansa cu un outfit simplu în rest. De partea cealaltă, cele mai stilate pământence vor asocia un ruj roșu și bujori în obrăjori cu combinațiile de blugi și tricouri, aducând și aici acel atât de căutat echilibru.

Acestea sunt cele mai importante principii de stil de care țin cont franțuzoaicele! Adoptă-le și tu pentru un stil effortless, dar mereu chic!