Cum se repară maioneza de casă tăiată.

Cum se repară maioneza de casă tăiată.

Maioneza va reusi fara niciun cusur daca toate ingredientele (ouale, uleiul, sucul de lamaie, eventual mustarul) vor avea aceeasi temperatura.

Loading...

Vreti sa va reuseasca intotdeauna maioneza? Procedati astfel: un galbenus foarte proaspat si bine despartit de albus se pune intr-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare si cateva picaturi de otet.Se lasa astfel cateva minute. Oţetul încheagă ușor gălbenușul pe care îl desfaceţi cu lingura de lemn. Amestecaţi un minut, până vedeţi că gălbenușul prinde a se întări. Atunci adăugaţi treptat untdelemnul, frecând în aceeași direcţie cu o lingură de lemn. În câteva minute, maioneza se îngroașă. Acum puteţi turna untdelemnul fără teamă că maioneza se taie.

Cum se repară maioneza tăiată? Scoateţi o lingură de maioneză tăiată într-un castron separat. Picuraţi încet în ea, frecând tot timpul, o lingură de apă caldă, până când începe să se lege. Se adaugă apoi, puţin câte puţin, restul de maioneză tăiată. Maioneza tăiată se poate repara cu oţet. Puneţi două linguri pe foc să se înfierbânte, apoi vărsaţi în oţetul fierbinte jumătate din maioneză. Amestecaţi bine, apoi încorporaţi și restul de maio- neză. O lingură de apă fierbinte pusă în maioneză la sfârșit, când e gata, o face să fie mai uleioasă și să se încorporeze mai bine în salate. În plus, ea ţine mai multe zile, fără să-și schimbe compoziţia. În maioneza pe care o preparaţi, pe lângă sucul de lămâie, adăugaţi și o lingură de oţet aromat de plante. Va avea un gust mai rafinat și picant. Maioneza se adaugă în salate numai după ce acestea sunt reci. Dacă vreţi să obţineţi maioneză sau unt colorat, folosiţi următoarele ingrediente: culoare roșie: sfeclă roșie (coaptă, fiartă) sau cu pastă de roșii, cu o linguriţă făină și 1 linguriţă muștar. culoare galbenă: cu gălbenușuri fierte și morcovi fierţi. culoare neagră: cu pastă de măsline tocate. culoare verde: cu piure de spanac sau frunze de pătrunjel tocat foarte fin.

Sursa: formula As