Dacia 1100S, modelul secret realizat în numai 110 exemplare! E incredibil de la ce venea litera S și pentru ce au fost făcute! Galerie de senzație!

Foto: 4tuning

Toată lumea știe deja că Dacia a luat naștere în 1969 și că primul model de Dacie a fost 1100. Însă inginerii de la Mioveni au realizat și multe alte prototipuri, atât de multe încât în prezent se zvonește că se va deschide un Muzeu Dacia la Mioveni. Este vorba despre automobile foarte rare, realizate în ediții limitate sau foarte limitate, care, din păcate, nu mai sunt decât la colecționari.

Puțini sunt însă cei care știu că au fost fabricate și 110 de exemplare Dacia 1100 S, litera S venea de la „Sport”. Acestea, mai precis 50 dintre ele, erau destinate railurilor, alte 50 au ajuns și în visteria miliției, pe când 10 au fost vândute unor persoane private preferate de partid.

Au existat chiar și 5 unități model SS (Sport Special). Acestea din urmă erau dotate cu motorul 1.6 litri de la Renaul 16 și aveau 108 CP. Automobilele erau folosite la escortarea caravanei prezidențiale.

Se pare că astăzi nu mai există niciun astfel de model funcționabil, majoritatea au ajuns la remat fără să știe ce bijuterie au depus la fier vechi…

Iată cum arăta această mașină:

 

CITEȘTE ȘI:

Erau prietene din copilărie, dar abia peste zeci de ani au primit o scrisoare și au aflat ce le făcuseră părinții lor când erau mici. „Tatăl meu era pe moarte, dar nu l-am iertat, ne-au distrus…”

Auzim foarte des expresia „Ce mică e lumea!”, însă pentru acest două femei cele patru cuvinte au un sens foarte special. Kathy a crescut fără să își cunoască tatăl, și deși o avea pe mama ei, două surori și un frate, identitatea tatălui ei biologic era un fel de secret întunecat al familiei despre care nimeni nu vorbea.

Totuși, în 2011, și-a găsit certificatul de naștere și l-a citit pentru prima dată, aflând că pe tatăl ei îl chema Clifford Hawkins. Acum era un adult, și a scris tot felul de scrisori, a căutat pe fiecare bărbat care purta acest nume, dar nu a aflat nimic.

Unul dintre acești bărbați locuia la câteva străzi distanță de Kathy, însă după ce i-a primit scrisoarea, a băgat-o rapid într-un raft al biroului. Peste câțiva zeci de ani, fiica acestui bărbat a găsit scrisoarea și a citit-o. Tatăl ei era bolnav și pe moarte, mai avea doar 6 săptămâni de trăit, așa că fata trebuia să facă ceva.

„Fata din scrisoare e fiica ta?”, l-a întrebat. Tatăl i-a răspuns că nu știe. Carol a decis să o sune pe Kathy, dar atunci cele două femei au aflat ceva remarcabil: fuseseră prietene din copilărie, merseseră la aceeași școală, ba chiar fuseseră colege de clasă! Iar acum aflau că sunt surori!