De zece ani, nu a mai rostit cuvântul „mamă” și nu a avut ocazia să o plângă pe cea care i-a dat viață, la mormânt. Cum arată astăzi băiatul Elodiei:

S-a împlinit un deceniu de la dispariţia Elodiei, dar nici în ziua de azi nu s-a elucidat misterul! Timp de cinci ani, a fost căutată prin Interpol prin 190 de state. Asta după ce poliţiştii români au scotocit prin toată ţara. Cum nu s-a găsit cadavrul, nu există nici mormânt unde să se poată aprinde o lumânare. Cel mai îndurerat e fiul ei de 12 ani, Patrick, care nu a mai avut cui spune mamă de zece ani.

Patrick, fiul Elodiei și al lui Cristian Cioacă, are nevoie mai multă ca oricând de dragostea și alinarea mamei. Născut dintr-o mare iubire dintre o avocată și un polițist, copilul a crescut fără mamă, iar tatăl lui este după gratii după ce a fost acuzat că și-a omorât soția.

După încarcerarea tatălui său, Patrick a fost încredințat când la bunică, când la mătușa din partea tatălui, unde se află și în prezent. Patrick merge la școală și are o copilărie la fel ca toți cei de vârsta lui, cu excepția faptului că își revede mama doar în fotografii.

Și nu îi este deloc ușor să înțeleagă de ce tatăl lui e după gratii, mai ales că familia i-a ascuns acest lucru. Copilul a luat ce a fost mai frumos de la ambii părinți.

Elodia Ghinescu a dispărut la sfârşitul lui august 2007, cazul fostei avocate fiind intens mediatizat de atunci. Cu toate că poliţistul Cristian Cioacă, soţul Elodiei, se află în închisoare, fiind acuzat de uciderea acesteia, trupul femeii nu a fost găsit, în ciuda numeroaselor căutări efectuate.