Delia este una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, dar foarte puțini știu că tatăl ei este călugăr la Muntele Athos! Nu o să îți vină să crezi ce a declarat artista despre tatăl ei: „Nu îl moștenesc…”

Delia Matache este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi, însă puțini știu despre calea pe care a ales să o urmeze tatăl său, în urmă cu peste 10 ani. Delia Matache a comentat despre tatăl său, care nu se mai află în țară și care a ales să-și dedice viața lui Dumnezeu. Delia a povestit de unde crede ea că a moștenit talentul care a adus-o pe culmile succesului pe jurata ”X Factor” .

Familia Deliei nu a fost niciodată un subiect tabu pentru artistă și de multe ori a vorbit despre mama sa, Gina Matache, cântăreață de muzică populară, și despre sora sa, Oana, care tocmai a făcut-o mătușă de fetiță. Însă, în majoritatea cazurilor, declarațiile Deliei s-au oprit aici, despre tatăl său prea puțin vorbind.

Ei bine, tatăl Deliei, Ion Matache, a ales să se dedice în totalitate vieții bisericești și a părăsit căminul conjugal cu peste 10 ani în urmă. Acesta își trăiește viața în post și rugăciune, iar de aproximativ 5 ani locuiește pe Muntele Athos. Din când în când alege să se întoarcă acasă pentru a-și vizita familia, însă în restul timpului nimeni nu poate lua legătura cu el, cu atât mai mult cu cât Muntele Athos este o zonă absolut interzisă femeilor.

Artista e de părere că talentul pentru muzică nu este obligatoriu să fie moștenit în familie. Gina Matache, care este cântăreață de muzică populară, le-a transmis fiicelor sale, Oana și Delia, talentul și pasiunea sa pentru muzică. Jurata ”X Factor” crede însă că șansele ar fi fost egale și ar fi putut să îl moștenească în schimb pe tatăl său. În acest caz, viața ei ar fi fost, probabil, complet diferită.

”Uneori părinții confundă ambițiile lor cu cele ale copiilor. Tatăl meu nu a avut nici un talent la cântat, dacă îl pui să îți reproducă o notă… Mama cântă, dar uite, eu nu îl moștenesc pe tata. Așa sunt copiii de muzicieni – ies sau nu la fel, n-ai de unde să știi!”, este de părere Delia.

Delia are o relație aparte cu Divinitatea și această concluzie se poate trage ușor având în vedere destinațiile de vacanță pe care artista și le alege, parte dintre acestea fiind locuri spirituale, cu o vibrație energetică ridicată. În plus, întrebată despre credința sa, un subiect delicat atins de unica.ro, Delia a spus că ține post continuu, însă este mai mult un post spiritual decât unul alimentar. De asemenea, discutând despre talentul său de a șofa, Delia a declarat: La volan devin mai credincioasă. Recunosc că în rest mai uit, dar la volan îmi dau seama că viața este în mâinile mele sau ale șoferului. Mai zic și “Doamne ajută!”, iar când trec pe lângă biserică îmi fac întotdeauna semnul crucii.

Delia alaturi de tatal sau, Ion, in copilarie

Sursa: libertatea.ro