Descoperire unică! Plimba câinele când a văzut o piatră care avea ceva înăuntru, când s-a uitat mai atent nu i-a venit să creadă peste ce dăduse: „E vie?!” Așteptase acolo de 190 de milioane de ani!

Archie plimba câinele familiei când a observat o piatră mai ciudată, era mai mare decât o minge de fotbal, și a crezut că e ceva ce nimeni nu ar vrea să aibă în casă, însă el s-a încumetat să o care acasă și să arunce o privire mai atentă, iar în cele din urmă eforturile lui au dat roade, și când te gândești că i-au luat doar 15 minute să o găsească.

Când a analizat piatra și-a dat seama că înăuntrul acesteia era o fosilă care ar putea valora între 500 și 1.400 de lire sterline! Fosila găsită de Archie era cea a unei Microderoceras birchi, un tip de amonit, ordin de moluște cefalopode fosile, cu cochilia spiralată împărțită în compartimente, care au trăit în paleozoic. Erau practic, moluște cu carapace.

Iată mai multe imagini cu descoperirea aceasta incredibilă:

Amateur fossil hunter Archie Faiers who, inspired by David Attenboroughís recent film, went fossil hunting for the first time – and found this giant ammonite after just 15 minutes. See SWNS story SWFOSSIL; Sir David Attenboroughís recent venture into fossils along the Jurassic Coast inspired one young man to keep his eyes open and alert when walking beneath the cliffs. And he is glad he did. Where some fossil hunters spend a lifetime looking for fossils like the one Archie found, it took him 15 minutes. Archie Faiers, the UKís top young Architectural Stone Mason is still thanking his lucky stars after a major fossil find whilst out walking his dogs. The 21-year-old from Uplyme in East Devon was on the Jurassic Coast beach between Seaton and Lyme Regis just yards from where Sir David Attenborough filmed the recovery of a large Ichthyosaur (Sea Dragon) broadcast two weeks ago on BBC 1.

CITEȘTE ȘI:

Polițiștii au primit o scrisoare de la o fetiță de 9 ani, au citit-o, dar când au văzut o bancnotă de 50 de lei îndesată înăuntru, au înlemnit. Și-au dat seama și au fugit, ce a urmat i-a îngrozit

Un polițist care-și cumpără gogoși poate părea ceva banal, dar pentru Brooke, o fetiță de 9 ani, scenariul acesta va fi unul pe care-l va ține minte toată viața. Brooke stătea la rând, încercând să cumpere gogoși, dar când a ajuns la casier, a descoperit că nu are destui bani.

Totuși, exista în spatele ei un străin cu inimă mare, agentul de poliție Chad. Iar ceea ce a urmat a fost o serie de evenimente în lanț care pur și simplu au topit inimile oamenilor. Chad a spus casierului că va plăti el pentru fată, iar Brooke, surprinsă de gest, a fugit repede din magazin după ce și-a primit gogoșile.

Dar când a ajuns acasă, s-a gândit mai bine și a decis să scrie o scrisoare în care să mulțumească secției de poliție din cartierul ei! În scrisoare a pus și o bancnotă de 10 dolari, fiindcă atât costaseră gogoșile. Polițiștii au fost atât de mișcați de gestul fetei încât au pus mână de la mână și i-au cumpărat un card pentru jucării în valoare de 50 de dolari.

Dar ce a făcut fata cu cardul i-a surprins și mai mult: l-a dăruit unei campanii care se ocupă cu strângerea de jucării pentru copiii ai căror părinți nu își pot permite. Familia lui Brooke spune că fata a acționat de una singură. Acum, această fetiță de 9 ani a devenit un model pentru comunitatea din care face parte!