retete gustoase

Design exterior în tendinţe în 2021 – 6 idei moderne de amenajare

Design exterior în tendinţe în 2021 – 6 idei moderne de amenajare

Felul în care ne amenajăm locuințele a fost o preocupare continuă de-a lungul anilor. Idele noi sau, din contră, influențele mai vechi, contribuie foarte mult la realizarea unor amenajări deosebite, atât din punct de vedere arhitectural, cât și funcțional. Exteriorul locuințelor este la fel de important ca și interiorul, așa că discutăm în cele ce urmează despre tendințele din anul 2021 în ceea ce privește designul exterior.

Loading...

1.Jgheaburi și burlane care să se asorteze cu aspectul locuinței

Deși pot părea mai puțin importante, jgheaburile și burlanele sunt unele dintre cele mai importante elemente de amenajare de exterior. Poți alege așadar jgheaburi si burlane din PVC care să se potrivească din punct de vedere cromatic cu restul locuinței, astfel încât să depășești rolul lor funcțional, mergând astfel și în direcția estetică.

Rolul jgheaburilor și al burlanelor este acela de a colecta apa pluvială, apa provenită din precipitații și de a o degaja spre conductele și țevile speciale de evacuare, pentru a proteja construcția de infiltrații. Apa se poate infiltra în structura de beton a fundației și în timp poate produce probleme la nivelul siguranțe clădirii, deoarece ea poate coroda armăturile și poate eroda betonul.

2. Acoperișurile din țiglă metalică în tonuri calde

Țigla metalică este tipul de învelitoare care te poate ajuta să îmbunătățești foarte mult felul în care arată locuința ta, deoarece spre deosebire de țigla ceramică oferă mai multe nuanțe din care poți alege.

Țigla metalică este deosebit de rezistentă la intemperii și la șocuri mecanice, este durabilă și oferă și o prezență aparte locuinței tale. Avantajul major al țiglei metalice este prețul, pentru că acesta este potriviti oricărui tip de buget. Prețul este definit cel mai adesea de grosimea țiglei și de calitatea acesteia, însă cu siguranță poți alege în funcție de preferințe și buget acel produs care ți se potrivește.

3. Tencuieli decorative îndrăznețe

Culoarea casei tale este definitorie pentru personalitatea acesteia. Față de anii trecuți, când nuanțele simple erau preferate tocmai pentru a nu ieși prea mult în evidență în peisagistica de grup, în prezent sunt preferate nuanțele calde, primitoare, pastelurile și chiar culorile contrastante.

Nuanțele de cărămiziu sau bej și chiar roșu-vișiniu sunt unele dintre culorile cu mare impact în 2021, mai ales că și sistemele de învelitoare oferă nuanțe similare, care să ajute la definitivarea unui aspect unitar, prin conlucrarea elementelor constructive și îmbinarea eficientă de culori.

4. Tâmplăria în culori închise

Elementele de tâmplărie nu au fost niciodată mai importante ca în prezent, mai ales în contextul nevoii de izolare termică și de conservare a temperaturilor interioare.

Tâmplăria joacă un rol foarte important în ceea ce privește arhitectura exterioară a casei, iar din acest motiv este indicat să o alegi abia după alegerea tuturor elementelor de finisare. Tâmplăria pune în evidență detaliile locuinței și oferă o imagine mai elegantă și mai plină de viață a casei tale.

5. Elementele decorative de exterior devin mai importante

Dacă vrei ca locuința ta să fie cât mai bine pusă în evidență, atunci ar trebui să ai în vedere și amenajarea spațiilor adiacente acesteia.

Instalarea unei copertine retractabile, de culoarea elementelor de decorare a locuinței, amenajarea unui spațiu verde sau a unor garduri cu flori agățătoare sau chiar instalarea unor piese de mobilier de grădină pot face ca locuința ta să capete un aer modern, total diferit de ceea ce cunoșteam până acum.

6. Glafurile din piatră naturală

Și în 2021 se păstrează nota de eleganță pe care o oferă glafurile în tonuri apropiate tâmplăriei. Granitul, marmura sau travertinul reprezintă opțiuni perfecte, deoarece piatra naturală are o rezistență mare la intemperii, dar și o frumusețe unică ce poate complimenta orice spațiu.