Eugen Cristea şi soţia, la patru ace la un eveniment. Cum e viața lui Eugen Cristea acum că s-a retras, după accidentul vascular. „Mulți îmi spuneau că dacă ies la pensie am să mor…”

Ooată crema showbiz-ului a fost prezentă luni seara, la Palatul Bragadiru, unde Liza Panait și-a prezentat noua colecție de haine. Printre invitaţi s-a numărat și celebrul actor Eugen Cristea (65 de ani), alături de soția sa, Cristina Deleanu (76 de ani). Cei doi au fost aranjaţi şi îmbrăcaţi la patru ace.

Eugen Cristea, actorul care ne-a încântat copilăria cu emisiunea „Feriţi-vă de măgăruş”, a povestit cum este viața sa de pensionar, dar și cum se simte după accidentul vascular suferit anul acesta, în luna iunie.

“Mă simt foarte bine, totul este sub control. Mulți îmi spuneau că dacă ies la pensie am să mor, însă nu este deloc așa, mai am și acum activitate. Viața mea este mai grea ca înainte, dar în cel mai frumos sens al cuvântului. E mult mai multă activitate acum! De când am ieșit la pensie, eu şi soţia ne-am setat un post preferat la televizor și stăm multe nopți să ne uităm”, a spus Eugen Cristea.

Totodată, artistul a mai destăinuit și alte picanterii din sânul familiei: “Sărbătorile de iarnă o să le petrec alături de familie și de cățelușul nostru. Pot să îți zic că în casă soția gătește și spală vasele, pentru că mie nu îmi place, însă de o săptămână încoace facem curățenie amândoi, 80% ea și 20 %, eu. În ultima perioadă mergem foarte mult prin mall, petrecem câte o jumătate de zi, apoi plimb cățelul și tot așa. În mall mai văd lumea, mai găsesc viitoarele personaje din piese, mă relaxez”, a mai declarat celebrul artist.

“Deşi am ieşit la pensie de câteva luni, vreau să vă spun că lucrez mult mai mult decât înainte, în medie 10-12 ore pe zi. Joia trecută ­trebuia, la o oră a dimineţii, să ajung în trei locuri diferite. Am reuşit să ajung la toate, prin fugă.  Activitatea mea intensă este singurul lucru care mă ţine în picioare, care mă vindecă de eventualele boli. Munca îmi dă o energie bună. Plus că merg zilnic pe bicicletă câte 15-20 de kilometri pe zi”, a spus Eugen Cristea, care a ţinut să mai precizeze şi faptul că acum stă foarte bine şi cu sănătatea.

“Sunt bine după toate problemele pe care ­l­e-am avut în ultima perioadă. Fiecare îşi poartă cu discreţie de grijă. Nu merg la spital, pentru că sunt bine, pot să vă zic că cel mai recent consult medical făcut de mine a fost un RMN la cap, iar rezultatul este bun”.

În iulie, la o lună de la comoţia suferită, Cristina Deleanu şi Eugen Cristea au povestit despre necazul prin care au trecut. “Distinsa mea soţie a fost alături de mine la bine, dar şi la rău. O spun în faţa întregii ţări: mi-a salvat viaţa. Mi-a salvat viaţa datorită lucidităţii care o caracterizează, a calmului, a răcelii, îndrăznesc să spun, în cel mai bun sens al cuvântului. Mi-a explicat: «Te-ai trezit dimineaţă, ai vrut să dormi mai mult şi nu mi-a plăcut ceva în privirea ta. Nu mi-au plăcut ochişorii tăi. O luaseşi spre dreapta aşa». E ceva cutremurător. Dimineaţa nu mai eram om”, a povestit actorul, la emisiunea Răi da’ buni (Antena 1). “A fost un fel de atac cuminte, altfel nu era de bine. În câteva zile şi-a revenit. (…) Trăgea la somn. Organismul încerca să se protejeze, cred, nu pot să-mi explic. Am văzut o privire deviată, am sunat la medicul de familie şi la Ambulanţă”, a adăugat şi Cristina Deleanu.

 

A făcut istorie cu «Feriţi-vă de măgăruş»

Eugen Cristea s-a născut pe 18 aprilie 1952, la Bucureşti. A absolvit I.A.T.C. în 1976, iar din 1980 joacă pe scena TNB, având la activ sute de roluri. Totuşi, copiii, părinţii şi bunicii îl asociază mereu cu emisiunea-concurs “Feriţi-vă de măgăruş”, unde a fost prezentator în perioada 1990-1997.

La TV l-aţi mai văzut la “Ghici cine vine la mine?”, “Ceaiul de la ora 5”, “Kiki, Riki, Miki”, “Arca Marinei”.

 

 

Sursa: click.ro