retete gustoase

Fațete dentare – 4 probleme dentare pe care le poți rezolva cu ajutorul lor

Fațete dentare – 4 probleme dentare pe care le poți rezolva cu ajutorul lor

Tot mai multe persoane care au anumite probleme cu dinții au început să apeleze la fațete dentare. Aceste piese mici realizate din ceramică oferă numeroase avantaje, reușind să îmbunătățească considerabil aspectul dinților. Rapid și fără niciun disconfort, te poți bucura de o dantură albă, dreaptă și armonioasă. 

Loading...

Citește în continuare ce probleme dentare poți rezolva cu ajutorul fațetelor dentare și care sunt principalele beneficii de care te vei bucura. 

1. Fațetele dentare corectează forma neplăcută a dinților

Una dintre principalele probleme pentru care se apelează la ajutorul fațetelor dentare este forma neplăcută a dinților. Fie că este vorba despre dinți strâmbi, inegali ori nanici (mici), foițele de ceramică reușesc cu succes că corecteze aspectul danturii pe termen lung. În unele cazuri, fațetele pot fi recomandate și pentru dinții orientați în interior ori exterior, evitându-se astfel montarea aparatului dentar. 

Tehnica se realizează în puține etape și este minimum invazivă, iar foițele sunt ușor de întreținut. Este suficient să respecți regulile obișnuite pentru îngrijirea danturii: periaj zilnic, ață dentară, detartraj o dată la 6 luni. 

2. Fațetele dentare te ajută să obții o nuanță mai albă

Fațetele dentare nu corectează doar forma inestetică a dinților, ci și o nuanță nedorită, reprezentând o alternativă la tratamentul de albire dentară. Dinții devin mai albi și mai strălucitori după doar două ședințe în cabinetul stomatologic. Se poate apela la această tehnică în cazul în care nuanța naturală a dinților este departe de ceea ce își dorești, ai dinții pătați în profunzime ori colorați neuniform. În plus, alimentele cu potențial de colorare, precum vin roșu, cafea, ceaiuri, ciocolată, fructe de pădure, etc nu vor mai păta dantura. Deși par fragile, fațetele dentare sunt foarte rezistente în timp, având o durată de viață de 10-15 ani. 

3. Fațetele dentare închid strungărețele

Această intervenție estetică este extrem de utilă și pentru închiderea strungărețelor și a altor spații interdentare. Aceste spații pot avea dimensiuni diferite, de la câțiva milimetri până la mărimea unui dinte. Deși nu reprezintă o problemă de sănătate, pot fi deranjante din punct de vedere estetic. Fațetele dentare reprezintă o soluție estetică eficientă dacă golurile sunt mai mici. Foițele vor fi puțin mai mari decât dinții naturali astfel încât să acopere spațiul respectiv.

Fațetele dentare sunt „personalizate după trăsăturile și nevoile pacientului astfel încât să arate natural și să nu provoace niciun fel de disconfort.”, spun specialiștii de la clinica stomatologica Hello Clinic din Buzău.  

4. Fațetele dentare acoperă dinții fisurați și sparți

Fisurile dentare și chiar dinții sparți pot fi reparați cu ajutorul unor fațete dentare. Plăcile ceramice subțiri vor acoperi întreaga suprafața a dinților, astfel că defectele nu vor mai fi vizibile. În cazul fracturilor mai grave, specialistul va efectua un tratament mai complex și va monitoriza situația pe termen lung. 

Fațetele dentare reprezintă soluția pentru dinți mai albi, mai strălucitori și armonioși, exact așa cum ai visat întreaga viață.