Gentleman alert: Cum alegi șosetele potrivite în ton cu încălțămintea

Gentleman alert: Cum alegi șosetele potrivite în ton cu încălțămintea

Un bărbat elegant știe exact care sunt acele alegeri verstimentare care îl avantajează. Iar pentru cei care cred că domnii nu sunt atenți la asortarea corectă a pieselor din outfiturile pe care le poartă, trebuie să spunem că aceștia manifestă tot mai mult interes pentru imaginea lor. Astfel, nu doar alegerea ceasului, a butonilor sau a cravatei sunt pe ordinea de zi a bărbaților bine îmbrăcați, ci apare o nouă întrebare: cum alegem șosetele potrivite în ton cu încălțămintea? Dezbatem acest subiect în cele ce urmează!

Loading...

Cum alegi șosetele pentru pantofi în funcție de costum?

Atunci când ești în căutarea ciorapilor adecvați pentru o anumită pereche de pantofi de bărbați, ia în considerare și culoarea costumului. Ca regulă generală, alege ciorapii într-o nuanță mai deschisă decât pantofii. De asemenea, dacă porți pantofi eleganți, cu siguranță că ai nevoie de șosete lungi. Nu este tocmai o dovadă de stil ca bărbații să se afișeze în public cu gleznele goale. 

Iată câteva combinații vestimentare cromatice pe care poți miza în orice situație: 

  • Costum gri-închis, pantofi negri și ciorapi negri;
  • Costum albastru închis, pantofi negri și ciorapi la fel, gri sau bordo;
  • Costum nisipiu, pantofi maro deschis și ciorapi bleu;
  • Costum negru, pantofi negri și ciorapi gri fumuriu sau negri;
  • Costum verde, pantofi maro și ciorapi maro;
  • Costum maro, pantofi maro și ciorapi maro închis. 

Șosetele albe se poartă doar la pantofii sport 

O altă regulă de aur pe care ar trebui să o știi dacă vrei să ai apariții impecabile indiferent de ocazie se referă la șosetele albe. Potrivit specialiștilor în modă, acestea se pretează doar la încălțăminte sport și doar dacă te afli pe terenul de tenis sau în sala de fitness. Ciorapii albi nu sunt o alegere inspirată pentru pantofii eleganți și nici pentru pantalonii lungi. 

Evită asortarea imprimeurile de pe ciorapi cu cele de pe haine 

Imprimeurile în dungi sau în carouri nu se vor demoda prea curând, așa că le poți purta cu încredere. Totuși, evită să asortezi print-urile de pe haine cu cele de pe șosete, deoarece riști să creezi o ținută mult prea încărcate. În schimb, ciorapii cu buline, dungi sau carouri precum și cele cu diverse imprimeuri sunt perfecte chiar și pentru ținutele formale alcătuite din item-uri simple. 

Poartă ciorapi simpli sau cu desen discret în ținutele business 

În outfiturile office trebuie să eviți nu doar ciorapii albi, ci și pe cei cu modele foarte vizibile sau cu inscripții haioase. Deoarece vrei, cu siguranță, să transmiți profesionalism și prin ținuta ta, orientează-te către modele mai simple. De exemplu, șosetele cu desene discrete sunt permise. În această categorie intră pătrățelele, logourile sau punctele. 

Șosetele care te salvează în orice situație 

Atunci când nu știi care sunt cei mai potriviți ciorapi pentru o anumită ținută, există o variantă care te salvează: ciorapii negri. Nu poți da greș purtându-i, chiar dacă îți asumi riscul de a nu obține un outfit foarte creativ!

La fel ca orice alt accesoriu, ciorapii reprezintă un detaliu personal. Prin urmare, alege-l cu grijă și întotdeauna în ton cu stilul tău!