În urmă cu 34 de ani, în timp ce făcea voluntariat într-o țară săracă, o femeie și-a donat toate lucrurile copiilor săraci. Peste ani, aceasta l-a regăsit pe unul dintre ei. Ce s-a ales de el în urma acestui cadou:

Uneori, nu apreciem lucrurile pe care le avem și considerăm că ele ni se cuvin de drept. În același timp, alte persoane și-ar dori din tot sufletul aceste lucruri mărunte.

În 1974, pe vremea când Etiopia era condusă de Derg, Sunny Ray a ajutat ca voluntar pentru eradicarea foametei într-unul dintre satele locale. Ea făcea tot ce putea pentru a-i ajuta pe localnicii extrem de săraci. De la participarea în spital, la predarea în școală și ajutor în bucătărie, femeia nu s-a dat în lături de la nimic. Atunci când a venit timpul să plece, Sunny și-a dat cele mai multe lucruri sătenilor, inclusiv hainele, sacul de dormit și chiar toate pixurile și creionurile pe care le avea cu ea.

34 de ani mai târziu, femeia s-a întors cu emoție în același sat pentru a revedea locul în care a participat ca voluntar și a ajutat atât de mult. La început, nu a reușit să ajungă acolo pentru că teritoriul a fost transformat într-un complex militar. Dar Sunny nu a renunțat. Și, în cele din urmă, a întâlnit un bărbat care s-a dovedit a fi unul dintre copiii cărora doamna Ray le-a dat instrumentele de scris.

A da cuiva un creion mic poate părea neesențial pentru majoritatea dintre noi. Dar este greu de crezut cum un mic cadou primit de la un voluntar străin a determinat viitorul acestui om.

Acest bărbat i-a spus că datorită acestui gest a reușit să stea în școală și nu să stea să lucreze la câmp. Peste ani, a devenit un militar respectat în regiune.