Nu le mai arunca! 10 utilizări uimitoare ale cojilor de banană, despre care trebuie să știi

Aproape toată lumea iubește bananele și au devenit cele mai populare fructe din întreaga lume. Nu numai că sunt extrem de delicioase, însă oferă o mulțime de beneficii nutriționale, așa că sunt introduse în alimentația copilului încă din primele luni de viață.

Dacă și tu iubești bananele, atunci ar trebui să știi faptul că nu doar fructul în sine este extrem de benedic, ci și coaja. Există o mulțime de întrebuințări pentru cojile de banane, care îți vor fi de mare ajutor. Data viitoare când mănânci o banană, nu o mai arunca la gunoi, ci folosește-o. Iată cum:

1. Pentru îndepărtarea negilor

Dacă ai negi care nu îți mai dau pace și te-ai săturat de soluțiile din farmacie care ustură și sunt neplăcute, poți încerca un remediu făcut în casă. Tot ce trebuie să faci este să tai o bucată de coajă de banană, să aplici pe zona afectată, dar nu pe partea lucioasă, ci cea de pe interior, apoi să pui bandă adezivă ori un plasture ca să nu cadă și să lași peste noapte. Repetă până când negii dispar.

2. Luciu pentru pantofi

Dacă ai rămas fără cremă care dă luciu pantofilor, tot ce trebuir să faci este să freci cu partea interioasă a cojii unei banane pe pantofii de piele și apoi să ștergi cu o cârpă curată. Vei vedea imediat că vor străluci.

3. Fertilizator pentru trandafiri

De vreme ce cojile de banană sunt foarte bune pentru compost, acestea sunt bune și pentru a fertiliza trandafirii.

4. Ușurează ciupiturile de țânțari

Chiar dacă nu există un studiu științific referitor la acest lucru, există persoane care susțin că au folosit coajă de banană peste o ciupitură de țânțar, iar durerea și umflătura au dispărut.

5. Îndepărtarea așchiilor

În cazul în care te confrunți cu o așchie în piele și nu o poți îndepărta, pune o coajă de banană peste zona afectată și las-o peste noapte. Dimineața vei constata că pielea este mai moale și mai fină și îți va fi extrem de ușor să îndepărtezi așchia.

6. Ca tratament pentru acnee

Ai probleme cu acneea? Freacă-ți fața cu interiorul unei coji de banană pentru 10 minute și lasă-ți așa fața timp de câteva minute, înainte de a te spăla.

7. Albește dinții

Dacă vrei să ai dinții mai albi, freacă-i cu o coajă de banană pentru două minute și apoi stai așa timp de zece minute, înainte de a-ți spăla dinții. Pentru un rezultat bun, alege o banană matură.

8. Previne ridurile

Consideră cojile de banană ca o parte a regimului tău de frumusețe. Bogate în vitamina C și în alți antioxidanți, cojile de banană te ajută să previi și să tratezi ridurile. Freacă zonele afectate cu o coajă de banană, apoi spală-ți fața, după 10 minute.

9. Lustruiește argintăria
Nu ai nevoie de soluții chimice pentru a face acest lucru, ci de o coajă de banană care a fost foarte bine coapă.

10. Îndepărtează zgârieturile
Dacă ai zgârieturi, le poți îndepărta mai repede dacă le freci ușor cu o coajă de banană.