Nu mai face asta! Ce riști să pățești dacă îți ții telefonul în buzunar. Medicii au făcut anunțul îngrijorător

Unde îți ții de obicei, telefonul mobil? Este destul de obișnuit să vezi oameni care își țin telefonul în buzunarul de la pantaloni, iar în cazul femeilor, nu este deloc surprinzător să le vedem că își pun smartphone-ul în sutien.

Chiar dacă ți se pare ceva de ignorat, ar trebui să știi că nu este deloc un lucru bun să îți ții astfel smartphone-ul. Până la urmă, viața ta ar putea depinde de acest lucru.

În primul rând, s-a dovedit faptul că există o relație periculoasă între smartphone-uri și cancer. Mai precis, s-a constatat faptul că există o legătură între cancerul de sân și purtarea telefoanelor în sutiene. Pentru bărbați, numărul de spermatozoizi este afectat negativ. Din cauza radiațiilor telefonului smartphone, plasarea telefonului smartphone în buzunarul de la pantaloni poate afecta producția de spermă.

Un alt motiv care te-ar putea convinge să renunți să îți ții astfel telefonul este faptul că ai putea dezvolta probleme ale spatelui. Un neurolog a observat faptul că tot mai mulți pacienți care se plâng de durere în jurul zonei picioarelor și a feselor și a concluzionat că ar fi putut dezvolta aceste probleme din cauza purtării telefoanelor în buzunarele din spate. La urma urmei, dispozitivul afectează nervul sciatic.

Al treilea motiv care te-ar putea convinge să îți ții telefonul în geantă este faptul că s-ar putea să suni la 112 pentru absolut nici un motiv bun. Foarte multe persoane sună la 112 din greșeală, deoarece își țin telefonul în buzunar, iar din acest motiv, s-ar putea să te alegi cu o amendă consistentă.

De asemenea, s-ar putea să te trezești cu arsuri din cauza telefonului care poate lua foc, la propriu.

Gareth Clear, din Australia, a fost victima unui accident mai puțin obișnuit. Telefonul mobil al bărbatului, un iPhone, a luat foc în buzunarul din spate al pantalonilor, provocându-i arsuri de gradul trei. Totul s-a întâmplat în timpul unei plimbări cu bicicleta, în rezervația Manly Dam.

”Am văzut cum iese fum din buzunarul de la spate și dintr-o dată am simțit o durere foarte puternică. M-am uitat în jos și am văzut o substanță neagră scurgându-se pe piciorul meu și am simțit un miros chimic, cam cum miroase fosforul. Bateria telefonului meu tocmai explodase. Culmea e că, după cele trei ore petrecute sub efectul anestezicelor, la chirurgie, primul lucru pe care l-am cerut a fost telefonul. Adică exact obiectul care m-a adus în situația asta”, a povestit bărbatul din Sidney pentru un ziar local.