O fetiță bolnavă din naștere și-a chemat prietenii și colegii la ziua ei, dar nu a venit nimeni. Ce s-a întâmplat după câteva ore a făcut-o să urle și să plângă. „Nu se poate așa ceva!”

O fetiță foarte specială și foarte bolnavă, din Minnesota, SUA, a avut parte de o mare dezamăgire, care s-a petrecut chiar de ziua ei. Își invitase colegii de școală la petrecerea de ziua sa, însă, din păcate, niciunul nu a apărut! Cu toate acestea, mama ei a avut o idee genială pentru a-i alina supărarea fiicei sale, care se întristase cumplit. Jenny Moretter a publicat pe pagina ei de Facebook un mesaj în care i-a rugat pe prietenii virtuali să îi facă o surpriză fiicei sale.

Mesajul ei a avut un succes atât de mare încât petrecerea a rămas în istoria orașului, asta fiindcă în cele din urmă au venit peste 700 de persoane, printre care chiar și primarul orașului! Și nimeni nu a venit cu mâna goală, fiecare a adus prăjituri, sucuri, multe cadouri, iar unii chiar s-au costumat în personaje din desene animate. Fata era a fost în al nouălea cer!

Se pare că motivul pentru care colegii nu au venit la ziua fetei a fost acela că ea suferă de sindromul Sotos, ceea ce înseamnă că craniul ei nu s-a dezvoltat corect. Ea s-a simțit întotdeauna diferită de ceilalți copii și este de multe ori exclusă de colegii ei, potrivit Daily Mail. Totuși, datorită Facebookului, a primit o petrecere de ziua ei exact așa cum merită.

„Imi doresc atat de mult ca Mackenzie sa fie acceptata asa cum este. Am fost coplesita de emotii cand am vazut cata lume vine sa ii ureze la multi ani, cunosc si eu mai multe povesti similare. Sunt incredibil de recunoscatoare pentru toti cei care au dat o mana de ajutor”, a povestit mama fetei, potrivit stirileprotv.ro.

CITEȘTE ȘI:

Schimbare uriașă de la 1 mai! Toți vor primi note de la stat. Dacă sunt proaste, nu vor mai avea voie să facă asta. Așa ceva nu e normal…

Începând cu data de 1 mai, o schimbare uriașă se va petrece în viețile cetățenilor chinezi. Aceștia vor primi fiecare câte o „notă socială”, iar cei ce vor primi note slabe nu vor mai avea voie să călătorească cu avionul și cu trenul timp de un an! Acest sistem de notare complet ciudat, care a uimit lumea, face parte dintr-un vast proiect al guvernului chinez: sistemul de credit social. Folosind mii de date personale și administrative, instrumentul ar urma să fie efectiv din 2020, pentru a distinge chinezii „buni” de cei „răi” și asta, potrivit criteriilor stabilite de puterea comunistă.

Sistemul administrativ, la care se lucrează încă din 2014, se află încă în fața de testare și va cunoaște o primă aplicare concretă începând de pe 1 mai. Chinezii cu note mai mici nu vor mai avea voie în anumite mijloace de transport. În luna martie, Comisia Națională pentru Reformă și Dezvoltare a anunțat că va fi întocmită o listă cu indivizi care au comis acte reprobabile.

Cei vizați ar fi, se pare, chinezii care au răspândit informații false despre terorism, cei care au creat probleme în timpul călătoriilor, cei care nu și-au luat bilet, saucei care nu și-au plătit amenzile și asigurările. Deși pare un scenariu rupt din celebrul serial britanic „Black Mirror”, acum va deveni realitate, în China: guvernul dezvoltă un uriaș sistem de evaluare a cetățenilor, bazat pe comportamentele lor online și în viața reală.

Dacă traversează pe culoarea roșie a semaforului, dacă nu cumpără produse autohtone, dacă uită să-și plătească amenzile, dacă fumează în transportul în comun – toate acestea îi vor aduce chinezului puncte de penalizare. În schimb, obține puncte în plus dacă are o diplomă sau dacă răspândește pe rețelele sociale articole pozitive despre China, potrivit digi24.ro.

„Nu știm încă cine va administra acest sistem și nici cum vom putea contesta notele sau dacă tot acest demers este legal”, a spus cei de la organizația Human Rights Watch, adăugând că „sistemul de credit social” este de fapt un puternic instrument de control social care are ca scop controlarea disidenților.

Sistemul de notare va fi obligatoriu pentru cei 1,3 miliarde de chinezi, iar cetățenii care obțin diplome și care vor publica pe rețelele sociale articole pozitive despre China vor fi recompensați cu puncte în plus, conform libertatea.ro.

Surse: libertatea.ro, digi24.ro