retete gustoase

Ochelarii cat eye, un model ce nu se demodează

Ochelarii cat eye, un model ce nu se demodează

Ochelarii cat eye oferă întotdeauna o notă retro fiecărei ținute, dar în același timp, inspiră rafinament și eleganță. Iar doamnele și domnișoarele au rămas devotate acestui model de ochelari, de-a lungul anilor. Deși au devenit celebri în perioada anilor ‘50, ochelarii cat eye sunt în continuare purtați de o mulțime de femei. Iar unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui model de ochelari este reprezentat de faptul că se potrivește perfect cu diferite tipuri de fizionomii. Dacă vrei să afli mai multe despre ochelarii cat eye și despre istoria lor, te invităm să descoperi întreaga poveste în acest articol.

Loading...

Istoria ochelarilor cat eye

Istoria ochelarilor cat eye a început în 1930, când celebra creatoare Altina Schinasi a făcut o vizită în cabinetul unui optician. Atunci, aceasta a fost extrem de dezamăgită de puținele modele de ochelari pentru femei, iar de aici a fost doar un pas pentru ca aceasta să creeze un nou design de rame, fiind inspirată de măștile venețiene, dar și de celebrii arlechini din animațiile italiene. Astfel, Schinasi a creat o nouă pereche de ochelari, pe care a reușit să îi vândă inițial doar într-un mic butic din New York.

În documentarul Altina, lansat în anul 2014, celebra Schinasi povestește cum a luat naștere întregul proiect și ce a inspirat-o să creeze ochelarii cat eye. „Bărbații rareori se uitau la femeile care purtau ochelari. Așa că m-am gândit că putem să creăm ceva mai bun decât toți acei ochelari urâți, care semănau cu cei purtați de Benjamin Franklin. Așa că m-am gândit ce ar putea să arate bine pe chipul unei femei și m-am gândit la o mască, la o mască de arlechin”.

Iar astfel au luat naștere „ochelarii arlechin”, care ulterior au căpătat denumirea de „cat eye”, pe care o cunoaștem cu toții în prezent.

Ochelarii cat eye, senzația anilor ‘50

În perioada anilor ‘50, ochelarii de tip cat eye au devenit o adevărată senzație, fiind preferați în special de divele de la Hollywood. Marilyn Monroe și Audrey Hepburn au făcut populari acești ochelari, iar ulterior, modelul a ajuns să fie purtat chiar și de femeile din politică, precum Shirley Chisholm. 

Dacă la început ramele erau mai înguste, pe parcurs, acestea au evoluat la varianta oversized. Iar astfel, în anii ‘60, au apărut și primele modele de ochelari de soare cat eye oversized, pe care Audrey Hepburn i-a purtat în filmul „Breakfast at Tiffany’s”.

Un nou design pentru ochelarii cat eye, în anii ‘70

În perioada anilor ‘70, tendințele fashion s-au schimbat cu totul. Au apărut blugii evazați, bandanele hippie, pantalonii cu talie înaltă și rochiile lungi cu imprimeu floral. Dar, aceste schimbări s-au produs și în rândul modelelor de ochelari. Iar astfel, în anii 70, au apărut primele modele de ochelari cat eye rotunjiți. Iar Jacqueline Kennedy Onassis a lansat un nou trend, purtând acest nou tipar de ochelari. Ulterior, ochelarii au primit denumirea de Jackie Ohh. Acest model este purtat și în ziua de astăzi de o mulțime de femei celebre, printre care Michelle Obama, Jennifer Aniston și Victoria Beckham.

Ochelarii cat eye, preferații vedetelor

Dacă în anii 60 se purtau ochelarii cat eye supradimensionați, în 2010 a apărut un nou trend – acela al ochelarilor cat eye cu rame și lentile foarte înguste. Iar trendul este pe val și în prezent, pentru că la Hollywood, zeci de celebrități adoră acest model de ochelari. Bella Hadid, Rihanna și Kendall Jenner sunt doar câteva dintre divele care s-au fotografiat adesea purtând ochelari cat eye cu rame înguste și lentile colorate. Acești ochelari oferă mai multă personalitate fiecărei ținute, fiind un simbol al rafinamentului, dar și al stilului retro.

Din ce în ce mai multe branduri care fabrică ochelari de soare pentru femei, aleg să creeze de la sezon la sezon modele noi de ochelari cat eye, deoarece acest trend nu se va demoda niciodată. Tot mai multe persoane au început să poarte acest tip de ochelari, transformându-l dintr-un model ușor extravagant, într-unul practic.