Ponturi pentru o vacanță cu bani puțini

Nici bine nu s-au terminat concediile, că deja te gândești la următoarea ieșire, nu-i așa? Și e perfect normal să faci asta, pentru că, până la urmă, e activitatea care îți dă cele mai multe satisfacții. Să vezi locuri noi, să cunoști tradiții specifice orașelor pe care le vizitezi, să guști din bucătăria altor popoare sau să te rătăcești pe străduțe care spun o poveste, ce poate fi mai frumos de atât?

Și cine a spus că trebuie să aștepți anul viitor ca să pleci în următoarea excursie? Dacă te organizezi din timp și ții cont de câteva ponturi, poți merge într-o vacanță ieftină mai des decât ai făcut-o până acum. De ce anume trebuie să ții cont atunci când începi pregătirea unei ieșiri, chiar și pentru un weekend?

Transport

Dacă vrei să îți faci o vacanță pe cont propriu, va trebui să te abonezi la știrile mai multor companii de transport, terestru sau aerian, în funcție de destinațiile pe care le ai pe lista de dorințe și de distanța de parcurs până la ele. E de înțeles că pentru o locație mai îndepărtată va trebui să iei avionul, pentru că altfel vei pierde mai mult timp în mașină, tren sau autocar decât în concediul propriu-zis. Astfel, vei fi la curent cu toate reducerile sau ofertele pe care companiile de transport le practică.

Ar fi mult mai simplu să apelezi la serviciile unei agenții de turism, pentru simplul motiv că, de foarte multe ori, prețul pe care îl vei plăti va fi mai mic decât cel afișat pentru aceleași servicii de pe site-urile directe ale companiilor aeriene sau de transport rutier de persoane, deoarece într-o agenție planurile de vacanță se fac din timp, deci totul va fi mai ieftin, inclusiv transportul.

Oricum ar fi, pontul este să îți cumperi biletul cu cel puțin o lună înainte, ca să prinzi oferte bune și să nu cheltuiești o avere.

Cazare

La acest capitol, ai aceleași două opțiuni. Fie îți faci temele de acasă și cauți mai multe opțiuni de cazare, fie lași o agenție de turism să te ajute cu căutările și alegi varianta cea mai avantajoasă. Acordă o atenție deosebită asupra poziționării pe hartă a locului unde vei sta cazat. Cu cât este mai aproape de centrul orașului sau a stațiunii, cu atât mai bine, pentru că vei pierde, în acest fel, cât mai puțin timp cu naveta zilnică către principalele puncte de atracție, care, de cele mai multe ori, sunt în centru. Vei plăti puțin mai mult decât în cazul unei cazări la periferie, însă vei recupera prin timpul și banii economisiți pentru deplasare.

 

Bani de cheltuială

Caută înainte să ajungi la destinație informații de la cei care au mai trecut pe acolo, ca să îți poți face o idee despre bugetul pe care ar trebui să îl ai în vacanță. Cu siguranță găsești tot ce ai nevoie online, așa că începe să răsfoiești internetul.

Micul dejun îl poți lua în cameră, dacă faci câteva cumpărături cu o seară înainte. Vei economisi bani și te vei putea bucura de o dimineață fără stresul de a căuta un loc în care să mănânci. Prânzul și cina le poți lua în oraș, dar caută sau întreabă localnicii de existența unor localuri care nu practică prețuri mari.

Atunci când vine vorba de bani cheltuiți pe suveniruri, îi poți pune deoparte și le poți aduce celor dragi din excursie obiecte pe care le găsești gratuit și care sunt mult mai importante decât cele comercializate, cum ar fi o scoică, o piatră interesantă sau o frunză într-o formă deosebită.

Nu spune nimeni că ai nevoie de un credit în bancă pentru a pleca într-o excursie de câte ori vrei, ci trebuie să te pregătești din timp și să iei în considerare ponturile de mai sus. Vacanță plăcută!