retete gustoase

Recuperarea după implantul mamar: Aspecte pe care este bine să le știi

Recuperarea după implantul mamar: Aspecte pe care este bine să le știi

Iei în calcul o operație de implant mamar? Acest procedeu de mărire a sânilor reprezintă una dintre cele mai cunoscute operații estetice din lume, la care apelează milioane de femei. Înainte de a merge la clinică pentru o programare, este indicat să știi care sunt pașii potriviți pentru o recuperare optimă.

Loading...

Descoperă cele mai utile sfaturi pentru recuperarea după implantul mamar, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Ține cont de perioada de recuperare

Pentru cele mai bune rezultate după operația de mărire a sânilor, trebuie să respecți perioada de recuperare! Răbdarea este extrem de importantă în acest caz. Chiar dacă ai avut o viață activă, nu-ți poți relua rapid activitățile cotidiene, pentru că organismul are nevoie de odihnă.

De aceea, trebuie să ții cont de indicațiile medicului în ceea ce privește perioda de recuperare, fără să încerci să o reduci. În acest fel, te vei bucura de un bust așa cum ți-ai dorit!

Ia-ți o perioadă de repaus

După efectuarea unei operații estetice de implant mamar, ține cont de timpul recomandat de repaus, înainte să revii la activitățile obișnuite. De pildă, dacă viața ta profesională te solicită din punct de vedere fizic, timpul de recuperare recomandat de către medic poate crește.

De regulă, timpul recomandat de repaus este de aproximativ o săptămână, însă poate varia, în funcție de activitățile de zi cu zi.

Respectă o dietă sănătoasă

La fel de importantă este și dieta echilibrată, atâta timp cât îți dorești o formă ideală a corpului și o recuperare cât mai ușoară după operația de mărire a sânilor.

Deși nu sunt indicate mesele copioase, după acest tip de operație, corpul tău are nevoie de mese bogate în fier, proteine, nutrienți și grăsimi sănătoase. Adoptă o dietă corectă și echilibrată, pentru cele mai bune rezultate!

Ai grijă la activitățile fizice

Erai o persoană activă înainte de operație și îți plac exercițiile de fitness? Ei bine, după o operație de implant mamar, nu este indicat să faci mult sport, pentru a evita accidentările.

Nu trebuie să te forțezi, însă poți efectua exerciții ușoare de cardio, întinderi sau alergări ușoare. Totodată, pentru a îmbunătăți postura corpului după operație, ia în calcul și exercițiile de yoga și pilates. Aceste tipuri de exerciții te ajută să previi durerile de spate, ținând cont de faptul că, după operație, nu vei putea sta foarte dreaptă.

Menține o atitudine pozitivă

În afară de entuziasmul pe care îl ai pentru operația de augmentare mamară, poți fi temătoare și nervoasă, un lucru absolut normal după o asemenea intervenție. Cu toate acestea, încearcă să nu te lași copleșită de sentimente negative și menține o atitudine pozitivă, pentru o recuperare lină.

Fiindcă decizia pentru operație îți aparține, încearcă să nu te lași doborâtă de comentariile negative ale celor din jur. Înconjoară-te de persoane pozitive, care te susțin și discută cu ele despre temerile pe care le ai.

Sfaturi utile pentru o recuperare ușoară și rapidă

Nu în ultimul rând, ține cont și de aceste sfaturi utile, pentru o recuperare ușoară:

  • Dacă au trecut doar câteva ore de la operație, trebuie să stai în pat și să porți o bustieră specială, recomandată de medic. Mai mult, atunci când te ridici din pat, fă-o ușor, plimbă-te pe distanțe scurte și mișcă brațele cu grijă pe lângă corp, pentru a evita loviturile în zona bustului.
  • În cazul umflarii sânilor după operația de implant mamar, nu ezita să aplici comprese reci.
  • Nu știi dacă poți să faci duș după operație? Așteaptă cel puțin 3-4 zile, pentru un duș complet.
  • Dacă te temi de durerile care apar după operație, trebuie să știi că vei primi un tratament medicamentos pe baza de antibiotic. Nu lua alte medicamente pe care medicul nu ți le-a recomandat. 
  • Evită purtarea centurii de siguranță pentru cel puțin 2 săptămâni și dacă este posibil și condusul unui autovehicul.

Pentru ca recuperarea să meargă ca la carte, respectă vizitele la medic! Pentru început, vei merge la controlul medical o dată la 2-3 zile iar ulterior, o dată la 3, 6 sau 12 luni. Au apărut complicații? Prezintă-te de urgență la clinică și ia legătură cu medicul care te-a tratat.  Ține cont de aceste sugestii și intră pe https://www.cosmedica.ro/mărirea-sânilor-cu-implanturi-mamare/ pentru informații utile în legătură cu această intervenție estetică.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica_cosmedica/