S-a bucurat de un succes uriaş în întreaga lume și a obținut 11 premii Oscar! Cu toate acestea, în celebrul film „Titanic”, au fost descoperite 5 mari gafe. Iată care sunt acestea…

S-a bucurat de un succes uriaş în întreaga lume! Cu toate acestea, în celebrul film „Titanic”, din 1997, au fost descoperite 5 mari gafe. Filmul care a obţinut 11 premii Oscar a avut câştiguri de 2,28 miliarde $.

Filmul „Titanic” scris şi regizat de James Cameron (63 de ani), cu Leonardo DiCaprio (42 de ani) şi Kate Winslet (42 de ani) în rolurile principale, prezintă o tragică poveste de dragoste ce se naşte la bordul vasului Titanic, care s-a scufundat în 1912, naufragiu în urma căruia au pierit 1.514 oameni. Iată gafele care au ieşit la iveală la 20 de ani de la lansarea acestuia, la 1 noiembrie 1997:

 

 

 
1. Rose, personajul interpretat de Kate Winslet, prezintă întreaga poveste, inclusiv scenele la care nu luase parte. Nu avea cum să ştie cu precizie toate dialogurile care au avut loc în lipsa ei. Ca pasager, nu avea cum să-şi amintească absolut toate evenimentele care s-au petrecut la bord.

 
2. Rose spune că a purtat colierul Inima Oceanului, pe care, ajunsă bătrână, îl aruncă în apă, doar o dată în viaţă. Însă în film apare cu acesta de două ori: în timpul scenei memorabile când îi spune lui Jack „pictează-mă ca pe franţuzoaicele tale” şi atunci când Caledon Hockey (interpretat de Billy Zane) i-l dăruieşte prima oară.

 
3. O mare gafă este şi faptul că Jack o lasă pe Rose să se caţăre într-un loc foarte periculos pe vapor, atunci când fac celebra scenă în care par la un pas să zboare de pe punte. Şi asta după ce ea încercase să se sinucidă cu o zi înainte.

 
4. O gafă e şi faptul că Rose rămâne singură după naufragiu. Cum de nu a mai urmărit-o Cal sau mama ei nu i-a dat de urmă?! Chiar dacă şi-a schimbat numele, cum se arată în film, familia ar fi urmărit toţi supravieţuitorii şi tot ar fi dat de ea.

 
5. Fanii îi reproşează lui Cameron că numai Rose e salvată, urcată pe o uşă de lemn plutitoare, deşi şi Jack ar fi avut loc lângă ea. Chiar şi interpreta acesteia, Kate Winslet, a recunoscut că ar fi încăput amândoi. Tot gafă a fost prezenţa unor lanterne cu baterii, care pe atunci nu existau.

 

 

Citește și: Dezvăluirile fetiţei din „Titanic“ după 20 de ani: cum era Leonardo DiCaprio în spatele camerelor şi ce scene au fost tăiate la montaj

Actriţa care a jucat rolul „fetei preferate“ a lui Jack în drama „Titanic“ a dezvăluit cum a fost să lucreze cu Leonardo DiCaprio şi a povestit întâmplări fascinante de pe platourile de filmare, care vă vor face să vă îndrăgostiţi mai mult ca niciodată de actorul în vârstă de 42 de ani.

Filmul a lăsat în urmă numeroase scene iconice, însă cu siguranţă vă amintiţi şi scena în care Rose (Kate Winslet) decide să coboare cu Jack (Leonardo DiCaprio) la clasa a treia, unde se distrează copios, cu dans irlandez şi băutură, alături de prietenii lui, printre care şi o fetiţă adorabilă pe nume Cora. Ea nu numai că ajunge să danseze cu Jack, dar îi spune şi că este „fata lui preferată“, atunci când micuţa se simte abandonată pentru Rose.

Numele ei este Alex Owens-Sarno şi avea doar 8 ani când a portretizat-o pe micuţa Cora Cartmell, care călătorea spre America, împreună cu tatăl ei, când Jack Dawnson a luat-o sub aripa lui protectoare. Acum, Alex are 28 de ani şi încă lucrează în Los Angeles ca actriţă şi scriitoare şi îşi aminteşte cu drag de perioada în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet.

„A desenat lumea“ cu Leonardo DiCaprio Actriţa rememorează şi prima scenă pe care a tras-o cu DiCaprio: „Prima mea scenă a fost una în care stăteam cu Leo şi desenam pe caietul lui, când a zărit-o pe Rose şi actorul care îl interpreta pe tatăl meu a venit şi a spus «În regulă, spune-i la revedere unchiului Jack» pentru ca el să poată merge la ea“. Din păcate, scena a fost tăiată la montaj, dar încă există pe DVD. Alex a explicat că scurta întâlnire a durat trei ore pentru a fi filmată, iar Leo a ţinut-o ocupată petrecând timp cu ea şi desenând: „Dacă îmi amintesc bine, desenam lumea, desenam ploaia, care era formată din lacrimile lui Dumnezeu“. O altă scenă care a fost tăiată la montaj a fost cea în care Cora şi părinţii ei nu puteau ieşi de pe un coridor al vasului, în timp ce apa se ridica.

Leo i-a făcut un portret pe care i l-a dăruit Alex a vorbit şi despre generozitatea actorului, care o surprindea mereu cu sandvişuri cu unt de arahide şi alte dulciuri în pauzele de filmare, şi a povestit cum odată i-a dăruit şi un portret realizat de el. „A mai fost o scenă în care Leo ne desenează pe mine şi pe tatăl meu din film. Noi ne uitam spre Ocean şi el ne desena, este scena în care o vede pe Rose pentru prima oară. Leo a semnat portretul acela pentru mine şi era păstrat într-o rulotă, dar cineva mi l-a furat. Am fost foarte supărată“, a povestit actriţa.

„Leonardo DiCaprio era absolut adorabil. Semăna foarte mult cu Jack. Era dulce, copilăros, amuzant şi fermecător. Era tot timpul cu zâmbetul pe buze şi iubea să facă pe toată lumea să zâmbească“, a adăugat ea. Întrebată dacă ştia că Leo era atunci un celebru hoţ de inimi, Alex a răsupuns râzând: „Nu mi-am dat niciodată seama de asta, nu eram atentă la aceste lucruri pentru că eu gândeam «acesta este noul meu cel mai bun prieten Leo şi este foarte cool». Era amuzant pentru că, în acel an, în special după filmări, este momentul în care era pe toate revistele. Copiii de la şcoală aduceau revistele şi eu le ziceam «Oh, îl cunosc» ca o mică snoabă. Toţi îmi spuneau «Ştim că îl cunoşti. Taci din gură!»“.

 

 

 
Sursa: adevarul.ro, click.ro