Schimbare uriașă de la 1 mai! Toți vor primi note de la stat. Dacă sunt proaste, nu vor mai avea voie să facă asta. Așa ceva nu e normal…

Foto: a1.ro

Începând cu data de 1 mai, o schimbare uriașă se va petrece în viețile cetățenilor chinezi. Aceștia vor primi fiecare câte o „notă socială”, iar cei ce vor primi note slabe nu vor mai avea voie să călătorească cu avionul și cu trenul timp de un an! Acest sistem de notare complet ciudat, care a uimit lumea, face parte dintr-un vast proiect al guvernului chinez: sistemul de credit social. Folosind mii de date personale și administrative, instrumentul ar urma să fie efectiv din 2020, pentru a distinge chinezii „buni” de cei „răi” și asta, potrivit criteriilor stabilite de puterea comunistă.

Sistemul administrativ, la care se lucrează încă din 2014, se află încă în fața de testare și va cunoaște o primă aplicare concretă începând de pe 1 mai. Chinezii cu note mai mici nu vor mai avea voie în anumite mijloace de transport. În luna martie, Comisia Națională pentru Reformă și Dezvoltare a anunțat că va fi întocmită o listă cu indivizi care au comis acte reprobabile.

Cei vizați ar fi, se pare, chinezii care au răspândit informații false despre terorism, cei care au creat probleme în timpul călătoriilor, cei care nu și-au luat bilet, saucei care nu și-au plătit amenzile și asigurările. Deși pare un scenariu rupt din celebrul serial britanic „Black Mirror”, acum va deveni realitate, în China: guvernul dezvoltă un uriaș sistem de evaluare a cetățenilor, bazat pe comportamentele lor online și în viața reală.

Dacă traversează pe culoarea roșie a semaforului, dacă nu cumpără produse autohtone, dacă uită să-și plătească amenzile, dacă fumează în transportul în comun – toate acestea îi vor aduce chinezului puncte de penalizare. În schimb, obține puncte în plus dacă are o diplomă sau dacă răspândește pe rețelele sociale articole pozitive despre China, potrivit digi24.ro.

„Nu știm încă cine va administra acest sistem și nici cum vom putea contesta notele sau dacă tot acest demers este legal”, a spus cei de la organizația Human Rights Watch, adăugând că „sistemul de credit social” este de fapt un puternic instrument de control social care are ca scop controlarea disidenților.

Sistemul de notare va fi obligatoriu pentru cei 1,3 miliarde de chinezi, iar cetățenii care obțin diplome și care vor publica pe rețelele sociale articole pozitive despre China vor fi recompensați cu puncte în plus, conform libertatea.ro.

Surse: libertatea.ro, digi24.ro

CITEȘTE ȘI:

Vă e sortit să fiți împreună, scrie până și în stele! Află care e partenerul tău ideal în funcție de zodie! Secretul ascuns al astrologilor

Potrivit horoscopului, fiecare zodie are parteneri ideali în funcție de compatibilitățile între caracteristicile fiecărei zodii. Verifică dacă tu și partenerul tău de viață sunteți compatibili și din acest punct de vedere, sau ce zodie ar trebui să aibă partenerul tău ideal. Totul, în cele scrise mai jos!

1. Berbec

Partenerii ideali pentru Berbeci sunt Gemenii, Lei, Săgetătorii și Vărsătorii. Berbecii își aleg partenerii și îi cuceresc pe loc. Relația poate fi de durată dacă partenerul știe să mențină interesul Berbecului.

2. Taur

Cei mai potriviți parteneri pentru Taur sunt Racul, Fecioara, Capricornul sau Peștii. Taurul dă tot ce are mai bun într-o relație, așa că așteaptă același lucru înapoi de la partener. Se căsătoresc rapid și divorțează la fel de repede pentru că sunt mereu în căutare de senzații noi.

3. Rac

Partenerul ideal al unui Rac este din zodia Taur, Fecioară, Scorpion sau Pești. Se simt confortabil cu semnele de Apă și Pământ pentru că sunt cu toții oameni guvernați de emoții.

4.. Gemeni

Femeile Gemeni sunt atrase de bărbații din zodia Vărsător, Balanță, Leu sau Berbec. Sunt pline de viață și dornice de experiențe noi, așa că se vor înțelege mereu excelent cu semnele de Foc.

5. Leu

Leii sunt foarte compatibili cu Berbecii, Gemenii, Balanțele și Săgetătorii. Leul este unul dintre cele mai reprezentative zodii de Foc și nu se teme să formeze perechi cu oricare alt semn zodiacal.

6. Fecioară

Partenerii ideali pentru Fecioare sunt Taurii, Racii, Scorpionii sau Capricornii. Fecioarele au o atitudine extrem de rațională față de dragoste și au nevoie de parteneri devotați.

7. Balanță

Balanțele formează parteneri excelenți cu Gemeni, Leu, Săgetător sau Vărsător. Încearcă să păstreze armonia în relație, sunt flexibili și au simțul umorului. Sunt foarte compatibile cu semnele de Aer.

8. Scorpion

Partenerii ideali pentru femeia Scorpion sunt Racii, Fecioarele, Capricornii sau Peștii. Scorpionul este unul dintre semnele cele mai tulburătoare din punct de vedere emoțional. Se înțelege cel mai bine cu semnele de Apă, cum ar fi Peștii.

9. Săgetător

Formează cupluri ideale cu cei din zodia Berbec, Leu, Balanță sau Vărsător. Sunt oameni extrem de onești, care spun lucrurilor pe față și interacționează foarte bine cu semnele de Aer.

10. Capricorn

Cei mai indicați parteneri pentru Capricorni sunt Taurul, Fecioara, Scorpionul și Peștii. Sunt persoane extrem de disciplinate și se gândesc întotdeauna mult înainte să ia o decizie. Unii Capricorni pot fi duri sau pesimiști.

11. Vărsător

Vărsătorii au relații excelente cu Berbecii, Gemenii, Balanță și Săgetători. Semnul acesta este asociat adesea cu creativitate și cu dorință de a se dezvolta pe plan intelectual.

12. Pești

Cei mai buni parteneri pentru Pești sunt Taurii, Racii, Scorpionii și Capricornii. Peștii se prefec de minune să combine visarea cu raționalul. Învață de la Tauri și Fecioare să se bucure de lucrurile mărunte și să fie mai relaxați în general.

Sursa: a1.ro