Șoferii își cumpără moartea cu 10 lei. Dispozitivul care te poate ucide și pe care-l ai în mașină! Zeci de mii de șoferi din România îl cumpără din magazine

Există șoferi care vor să păcălească sistemul electronic al mașinii și fixează un dispozitiv improvizat în locul centurii de siguranță, pe care o consideră doar un moft, astfel își cumpără moartea la numai 10 lei. Ceea ce este trist este că uneori nu fac asta doar pentru ei, ci și pentru pasageri!

Soarta unui tânăr de 30 de ani din Iaşi putea fi alta, dacă purta centura de siguranţă în momentul în care s-a izbit puternic de un monument. Şoferul a fost aruncat prin parbriz şi a murit pe loc. Nu este singurul caz în care centura putea salva vieţi, dar şoferii aleg de multe ori să-şi cumpere moartea cu câţiva lei. Un dispozitiv care se vinde la colţ de strădă păcăleşte sistemele de siguranţă ale maşinii, potrivit a1.ro.

În 2017, doar în Capitală, polițiștii au dat 25 de mii de amenzi pentru astfel de situații. Într-un singur an, din 1.900 de oameni care au murit pe şosele, jumătate dintre ei nu purtau centură de siguranța.

În România, anul trecut, dintre cele 1893 de persoane decedate în accidente rutiere, aproape jumătate nu au purtat centură de siguranţă. În ciuda numeroaselor campanii derulate de poliţia română, şoferii nu ţin cont de riscuri. Numai sâmbătă, într-o jumătate de oră, poliţiştii rutieri din Capitală au amendat 50 de şoferi. Agenţii au constatat cu surprindere că mulţi şoferi poartă centura incorect. În loc să o ţină peste claviculă, aceştia o trec pe sub mâna, fără să ştie că în acest mod, dispozitivul devine inutil, potrivit stirileprotv.ro.

Nici pasagerii din spate nu sunt scutiți: studiile arată că doar 20% dintre dintre pasagerii de pe bancheta din spate își pun centura de siguranță, deși riscurile sunt uriașe. Alexandru Tănăsescu, pilot Academia Titi Aur atenționează: „Cei din spate dacă nu poartă centură de siguranță devin criminali cu premediatare, pentru că la momentul unui impact corpul uman pleacă în faţă cu o greutate pe care nu o putem controla, în jur de 400-500 de kg, şi cel din spate se duce către cel din faţă cu această forţă şi cauzează leziuni incompatibile cu viaţa”.

Surse: a1.ro, stirileprotv.ro

CITEȘTE ȘI:

Descoperire de coșmar în Dolj! Au înlemnit când au văzut ce iese de sub casa veche, nu știau dacă să fugă sau să urle după ajutor. Ce s-a întâmplat întrece orice imaginație

O casă bătrânească din Dolj a băgat groaza în locuitorii din zonă în urma unei descoperiri care i-a băgat în sperieți.

Sătenii au descoperit 14 șerpi care își făcuseră cuib acolo, iar proprietara, deși cunoștea foarte bine problema, nu s-a plâns nimănui până când și-a dat seama că lucrurile scăpaseră de sub orice control. Imediat a cerut ajutorul mai multor tineri, care au venit să distrugă cuibul. Aceștia au fost îngroziți la vederea târâtoarelor. Adăpostul acestora se întindea pe sub toată pardoseala casei.

Șerpii, lungi de mai bine de un metru fiecare, au fost scoși din prispa casei bătrânești, unde bătrâna locuia din când în când. Localnicii au reuşit să omoare o parte din şerpi, însă convinşi că reptilele s-au ascuns şi sub tencuiala de pe pereţi. „Şerpii ajung şi la un metru şi s-au ascuns sub casă. Şi-au făcut cuib acolo. Am omorât peste 14 reptile. Nu mi-a venit să cred când am văzut câţi sunt“, a povestit unul dintre localnici, potrivit adevărul.ro.

„M-am trezit cu un şarpe în pat. Nu pot să vă spun ce am simţit în acel moment. 14 au fost găsiţi sub casă. Eu sunt convinsă că sunt mai mulţi. Îmi este frică să mai stau aici. Odată ce şi-au făcut cuib aici cu siguranţă nu vor mai pleca“, a povestit o bătrână.

Constantina Tudosie, în vârstă de 81 de ani, din satul Foişor, a povestit că îşi mai găseşte liniştea de când a fost invadată de şerpi. Bătrâna a povestit cu lacrimi în ochi că de mai bine de o săptămână trăieşte un adevărat coşmar. „Peste tot în casă am şerpi. În doar două ore au găsit peste 14 reptile la mine în curte. Sunt disperată. Chiar nu ştiu ce să fac“, a declarat bătrâna.