retete gustoase

Soluții eficiente ca să arăți impecabil după ce ai slăbit

Soluții eficiente ca să arăți impecabil după ce ai slăbit

Atingerea unei greutăți normale prin pierderea unor kilograme are numeroase avantaje pentru organism. Cel mai important beneficiu este faptul că o greutate normală se asociază cu un risc scăzut de boli cronice, cardiovasculare și evenimente cardiovasculare majore (infarct miocardic acut, accident vascular cerebral). Pe de altă parte, o greutate normală înseamnă un corp estetic. Dar ce e de făcut atunci când în urma scăderii în greutate te confrunți cu exces de piele sau cu sâni lăsați? Acest lucru se întâmplă atunci când diferența dintre greutatea inițială și cea actuală este foarte mare. Totuși, soluții există! Iată ce trebuie să faci dacă vrei să arăți impecabil după ce ai slăbit.

Loading...

Fă sport

Sportul de tip cardio (aerobic, jogging, dans, mers pe jos în pas alert) te ajută să îți menții greutatea și promovează o circulație sanguină optimă, fiindcă nutrienții ajung în cantități optime în toate țesuturile. Acest lucru favorizează și regenerarea celulelor pielii.

În schimb, exercițiile fitness au o importanță deosebită pentru tonifiere. Creșterea masei musculare ameliorează aspectul de piele lăsată și îți rotunjește formele.

Apelează la intervenții estetice

Intervențiile de remodelare corporală sunt ceea ce ai nevoie dacă te confrunți cu exces de piele sau cu sâni lăsați. Pentru îndepărtarea pielii nedorite se recomandă procedurile de lifting general (la nivelul întregului corp) sau țintit pe anumite zone (coapse, brațe, abdomen, fese). Abdominoplastia (îndepărtarea excesului de piele de pe abdomen) este cea mai frecvent utilizată. 

De asemenea, poți opta pentru o intervenție de lifting mamar (operație ridicare sâni), pentru a îmbunătăți estetica pieptului.

Utilizează suplimente pe bază de colagen hidrolizat

Colagenul are numeroase funcții în organism, atât la nivelul articulațiilor, oaselor, unghiilor, părului, cât și la nivelul pielii. Substanța este responsabilă de fermitatea pielii, previne apariția ridurilor și conferă epidermei un aspect tânăr, plin. Deși  se găsește în multe creme, colagenul nu este absorbit optim prin aplicare topică. Prin urmare, se recomandă suplimentarea aportului de colagen cu substanța în forma hidrolizată (extras în principal de la bovine). Acesta se găsește sub formă de pudră care se dizolvă în apă.

Îngrijește-ți pielea

Îngrijirea regulată a pielii îi îmbunătățește fermitatea, hidratarea și îi conferă strălucire. În acest scop:

  • Exfoliază de 2-3 ori pe săptămână, folosind un produs cu particule abrazive sau un exfoliant natural, cum ar fi cafea măcinată sau zahăr amestecate cu ulei vegetal (de cocos, de măsline). Procedura ajută la îndepărtarea celulelor moarte și ameliorarea aspectului de piele uscată.  Exfolierea se face în duș, prin masarea pielii cu mișcări circulare, folosind produsul ales. Poți folosi și o mănușă pentru exfoliere. 
  • Hidratează zilnic pielea, imediat după duș, pentru a preveni distrugerea barierei hidrolipidice și deshidratarea. Aplică o cremă hidratantă, un ulei sau un unt de corp. 
  • Utilizează protecție solară de minim 30 SPF înainte de a ieși din casă, pentru prevenirea formării de radicali liberi. 

Mergi la masaj

Masajul îmbunătățește circulația sangvină la nivelul pielii, ceea ce promovează regenerarea celulelor acesteia. Astfel, acesta te ajută să ai o piele mai fermă. De asemenea, ajută la reducerea celulitei. Este indicat să mergi la un masaj profesional, pentru a te asigura că te bucuri de toate beneficiile masajului.

Continuă să urmezi o alimentație sănătoasă

Pentru a-ți menține greutatea normală, este necesar să ai în continuare o dietă echilibrată și să nu revii la vechile obiceiuri. În același timp, unii nutrienții din alimente sunt asociați cu un aspect sănătos al pielii:

  • Vitamina C–se găsește în fructe și legume proaspete, nepreparate termic. Are rol în producția de colagen și rol antioxidant (luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea pielii).
  • Proteine–unii aminoacizi rezultați din proteine sunt implicați în producția de colagen.
  • Acizii grași Omega 3–se găsesc în pește gras, ulei de semințe de in, nuci. Favorizează elasticitatea pielii.

Consumul de apă este, de asemenea, important pentru a preveni aspectul de piele uscată și fără strălucire. Bea 6-8 pahare de apă pe zi. 

În concluzie, profită de toate aceste soluții ca să arăți impecabil după ce ai reușit să slăbești și pentru a te simți bine în pielea ta. De asemenea, urmează în continuare un stil de viață sănătos pentru a menține rezultatele pe termen lung.