Știi să porți corect rochii peste pantaloni? 4 recomandări de ținute perfecte de toamnă

Știi să porți corect rochii peste pantaloni?  4 recomandări de ținute perfecte de toamnă

Frigul nu este o scuză pentru a-ți compromite creativitatea în ceea ce privește vestimentația. Chiar dacă odată cu scăderea temperaturilor din termometre ai scos la înaintare puloverele și jachetele, nu trebuie să-ți abandonezi rochiile pe rafturile din spate ale dressingului. 

Loading...

 

Ai auzit de trendul rochiilor peste pantaloni? Îți propunem să-l încerci și îți promitem că vei adora această combinație de îmbrăcăminte! Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit pentru tine câteva recomandări de ținute perfecte de toamnă, în care poți include acest mix vestimentar. 

 

Inspiră-te din moda orientală 

Combinația „dress-over-pants” este una dintre cele mai la îndemână opțiuni stilistice. Totuși, este destul de dificil de realizat dacă nu știi câteva principii de bază. De aceea, pentru început, sfatul nostru este să arunci o privire la moda orientală, care, de altfel, reprezintă și sursa de inspirație a trendului rochiilor purtate peste pantaloni. Nici pe departe acest concept nu este unul nou, el amintindu-ne de tradiția orientală, unde rochiile stil tunică erau purtate pe deasupra șalvarilor. Acest trend a fost, de altfel, în mare vogă în anii ‘70, revenind în tendințe în anii ‘90. Așadar, ca orice fashionistă, înainte de aborda acest stil, fă-ți temele și caută-ți inspirația în moda orientală și în colecțiile designerilor care au abordat acest mix. 

 

Mizează pe combinațiile monocromatice 

Purtarea rochiei peste pantaloni este, fără îndoială, o asociere vestimentară ieșită din tipar. Totuși, dacă ești adepta outfiturilor simple, unitare, mizează pe combinațiile monocromatice. Asortează o rochie și o pereche de pantaloni în aceeași culoare și vei obține o ținută uniformă, care poate fi percepută de către privitori drept un costum. Nu uita: combinația all black este întotdeauna inspirată, cu atât mai mult în sezonul rece! 

 

Creează o volumetrie corectă a ținutei 

Layeringul este o tehnică vestimentară care nu va ieși niciodată din tendințe, tocmai pentru că permite o libertate incredibilă de alăturare a hainelor. Însă, atunci când optezi să porți rochia preferată cu o pereche de pantaloni pe dedesubt, trebuie să ții cont de volumetria și de proporțiile ținutei. De exemplu, alegând o rochie largă, cu volane și o pereche de jeanși tip culotte, silueta ta va părea mai plină decât este în realitate; în schimb, o rochie cu multe volane se va asorta foarte bine cu o pereche de pantaloni skinny sau slim lungi, deasupra gleznei sau chiar trei sferturi. 

Descoperă pe site-ul Evernisaj.ro mai multe modele de pantaloni de damă noi și second-hand pe care îi poți asorta la rochiile din garderoba ta. 

 

Nu fugi de rochiile scurte sau transparente 

Trendul „dress-over-pants”, așa cum îl numesc americanii, îți oferă ocazia de a purta rochiile foarte scurte sau foarte transparente. Având în vedere că le vei purta cu pantalonii pe dedesubt, nu vei lăsa la vedere mai mult decât îți dorești! Asortează-le cu jeanșii favoriți sau cu o pereche de pantaloni albi, conici și vei obține o ținută lejeră și cât se poate de șic!

 

Rochiile purtate peste pantaloni sunt un trend care avantajează orice siluetă. Așadar, indiferent de forma corpului, ține cont de recomandările noastre și creează-ți apariții inspirate!