Tineti regim? Incercati o pizza!

Pizza ingrasa! E un avertisment pe care il auzim tot timpul. Dar, in realitate, sunt anumite alimente care fac rau siluetei, sau combinatiile dintre anumite alimente. Si, evident, cantitatea. Pizza nu este un produs de tip junk-food, ci poate fi chiar o mancare sanatoasa, daca alegeti cu grija ingredientele.

Incepem cu aluatul. Recomandat este sa fie pizza cu blat subtire. O felie contine aproximativ 100 de calorii, in compararatie cu o felie de piza cu blat pufos, care are aproximativ 300 de calorii. Si daca vrem intr-adevar sa fim atenti la silueta, alegem o pizza care a fost preparata cu faina integrala.

Avem apoi grija la ingrediente.  Evitam branzeturile grase. Vorbim de sute de calorii pentru fiecare 100 de grame, pe cand mozarella este acceptata intr-o dieta. Adaugam legume, precum rosii, ceapa, ardei, ciuperci, condimente, si putem avea o pizza dietetica. Ori, daca suntem la birou, iar foamea si pofta sunt mari, comandam o pizza vegetariana: toate legumele din ea sunt bogate in vitaminele A si C si in multe fibre, dar sarace in calorii.

Atentie: nu comandati pizza care contine si branza si carne. Aceasta combinatie ingrasa.  Un alt pont ar fi sa absorbiti excesul de ulei cu un servetel. Metoda are succes garantat. Reduce cel putin 50 de calorii dintr-un foc. Daca sunteti in public si alte persoane s-ar uita ciudat, recurgeti la o metoda mai subtila. Inclinati felia astfel incat sa se scurga uleiul pe farfurie.

Daca tineti cont de aceste sfaturi si nu mancati seara tarziu, cu siguranta pizza nu se va dovedi inamicul siluetei. De regula, pentru o buna digestie, pizza poate fi mancata cu cel putin patru ore inainte de culcare. Cel mai bun moment pentru o astfel de masa este insa la pranz.

Sunt multi bucuresteni care profita de aceste sfaturi, dovada ca livrarea mancarii in sectorul 1, cu precadere, a inceput sa fie cu accent pe grija pentru detalii precum combinatiile alimentare. Chiar si atunci cand vorbim de o pizza.

Un a bucatar celebru pentru ca a reusit sa slabeasca cu pizza este Pasquale Cozzolino. Proprietar al restaurantului Ribalta din New York, se pare ca ar fi slabit 45 de kilograme in 5 luni, consumand doar pizza.