retete gustoase

Tipuri de geci de damă pentru iarnă 2020

Tipuri de geci de damă pentru iarnă 2020

Gecile de iarnă sunt piese vestimentare importante în garderoba oricărei femei. Acestea sunt primele care au impact şi pot face diferenţa pentru o ţinută inspirată. Fie că este un look elegant, unul casual sau sport, geaca de iarnă pentru femei trebuie să fie călduroasă, confortabilă, modernă şi, desigur, asortată cu restul ţinutei. 

Loading...

Iată câteva tipuri de geci de damă pentru iarnă anului 2020 pe care orice femeie ar trebui să le ia in considerare. 

Geaca Bombardier

Geaca bombardier este piesa vestimentară de bază pentru cele mai multe femei. Acest tip de geacă există încă din cel de-al doilea război mondial, fiind concepută pentru aviatorii din armată care trebuiau să facă faţă temperaturilor foarte scăzute de la altitudine. În prezent, geaca bombardier este cea mai populară dintre toate, versiunea feminină fiind creată de Coco Chanel. Poţi purta o geaca bombardier cu cămaşă albă şi blugi, sau cu fustă şi chiar rochii.

Geaca de piele

Pentru un look mai relaxat, majoritatea femeilor aleg geaca din piele. Aceasta se potriveşte perfect în ţinutele casual sau de petrecere, fiind o piesă vestimentară versatilă şi confortabilă. Geaca de piele funcţionează în diferite combinaţii, se poate purta cu un tricou alb, blugi şi cizme pentru o ţinută casual, sau cu fuste scurte şi cămaşă pentru o ţinută de seară. Cu toate că geaca de piele a trecut în garderoba femeilor abia în anii 1950, în prezent este tipul de geacă pe care orice femeie îl doreşte în dulapul ei. 

Geaca matlasată

Gecile matlasate se pot găsi în culori vibrante şi pot completa cu succes ţinute variate. Matlasarea este tehnologia care combina două straturi de pânză, motiv pentru care gecile acestea sunt călduroase şi confortabile pentru a fi purtate iarna. 

Dacă la început matlasarea se folosea doar pentru husele de pat pentru că erau călduroase şi, totodată, uşoare, în prezent este apreciată pentru jachetele şi gecile de iarnă. Geaca matlasată pe care o poartă femeile în prezent a fost inventată de un cuplu din Pennsylvania în 1965 – Steve Guylas şi Edna. În prezent, geaca matlasată este o altă piesă vestimentară de iarnă pe care orice femei o doreşte în dulapul ei. 

Geaca Puffer

Datorită faptului că sunt foarte uşoare şi călduroase, gecile Puffer sunt adorate de femeile din întreaga lume. Aceasta se poate găsi în diverse modele, culori şi lungimi. Unele modele sunt scurte până în talie, în vreme ce altele sunt lungi până la genunchi. Geaca Puffer este cea mai bună alegere care vrei o haină de iarnă care să te protejeze corespunzător de frig şi vânt. Se poate spune ce geaca Puffer este o tendinţă obligatorie pentru această iarnă. 

Geaca din lână sau din caşmir

Toate femeile ar trebui să aibă în dulap şi o geacă din lână sau din caşmir pentru a se proteja iarna de frig şi a rămâne elegante. Caşmirul este o ţesătură modernă, naturală şi preţioasă, mai rar de găsit. Ţesătura este considerată de lux şi este realizată din părul unei capre din Mongolia. Atât caşmirul, cât şi lâna, sunt materiale extrem de călduroase şi frumoase, motiv pentru care gecile acestea sunt ideale pentru ţinutele rafinate din timpul iernii.

Geaca Parka

Parka este un alt tip de geacă la modă care a atras atenţia femeilor. Acesta este mai lungă, se găseşte în culori variate şi în croieli speciale pentru femei. Geaca Parka a fost realizată pentru prima dată în zona Arctică a Canadei din piele de focă, scopul acesteia fiind de a sigura o bună protecţie împotriva temperaturilor foarte scăzute şi a umezelii. Tehnica a atras atenţia lumii în anii 1900, fiind preluată pentru a realiza geaca Parka din prezent. 

Paltonul

Dacă tot vorbim despre tipuri de geci pentru femei, este obligatoriu să amintim şi paltonul, o altă haină de iarnă de care ai nevoie în iarna anului 2020. Dacă gecile sunt considerate în mare parte potrivite pentru o ţinută casual, paltonul duce look-ul feminin la un nivel superior. Paltoanele sunt genul de haină semi-formală şi un accesoriu fabulos pentru orice ţinută. Pentru un look elegant, paltonul se poate asocia uşor şi elegant cu eşarfe, pălării şi bijuterii moderne adecvate cu diverse ocazii şi evenimente 

Aici https://www.foggi.ro/geci-dama/ găseşti mai multe modele de geci de damă, ideale pentru iarna acestui an, toate de calitate superioară şi la preţuri cât se poate de accesibile.