retete gustoase

Top 5 joburi în care ținuta contează

Top 5 joburi în care ținuta contează

Cât de mult contează imaginea pe care o afișăm în societate? Aceasta este întrebarea pe care ne-o punem în fiecare zi, de cele mai multe ori inconștient atunci când ne aflăm în fața dulapului și urmează să ne alegem ținuta pentru ziua respectivă. Dacă pentru statul în casă, ieșitul până la magazinul din colț sau până la cafea sunt mai mult decât suficienți blugii și un tricou, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba despre un mediu de lucru. E adevărat, anumite companii permit abordarea unor ținute mai relaxate, dar acestea nu sunt majoritare. Și totuși care sunt meseriile în care ținuta contează cu adevărat? 

Loading...

Recepționer

La fel ca în cazul oricărui job care presupune interacțiunea cu publicul și jobul de recepționer  presupune o anumită ținută. Desigur, depinde de la hotel la hotel dacă există o uniformă, lanțurile mari de hoteluri impunând reguli stricte în ceea ce privește felul în care se îmbracă angajații lor. Dacă lucrezi într-un hotel care nu impune o uniformă, asigură-te că ținuta ta se potrivește cu specificul hotelului. Oricare ar fi specificul, ținuta trebuie să fie decentă și să evoce profesionalism. De multe ori prima impresie despre hotel este făcută în urma discuției cu recepționerul, deci atitudinea și aspectul tău vor influența masiv experiența vizitatorilor. 

Avocat

Poate că știm asta mai degrabă din filme, seriale și reportaje media, dar adevărul este că ținuta din sălile de judecată trebuie să fie impecabilă chiar și atunci când procesul nu este televizat. În calitate de avocat nu te reprezinți doar pe tine, ci și firma și clientul tău. Ținuta ta va fi o dovadă de respect atât pentru tine, cât și pentru cei prezenți și procesul care se desfășoară. Aplică aceleași standarde și principii și atunci când mergi la birou sau la întâlnirile cu clienții. Eleganța specifică acestei meserii se demonstrează prin consecvență în timp. 

Prezentator de știri

Evident, depinde de post și de specificul acestuia, dar în majoritatea cazurilor prezentatorii de știri trebuie să aibă o ținută cel puțin office. În acest caz sarcina nu va pica în grija ta, deoarece există persoane direct însărcinate cu alegerea garderobei pentru tine de fiecare dată când te găsești în fața camerelor de luat vederi. Totuși, o ținută completă va implica și atitudinea potrivită din partea ta. 

Model de videochat 

Poate că  nu te așteptai la această mențiune, dar adevărul este că jobul de model de videochat presupune alegerea cu foarte mare grijă a unei ținute adecvate. Departe de ceea ce crede majoritatea, videochatul nu este exclusiv despre nuditate și fantezii erotice. De foarte multe ori, mai ales în cazul videochatului non adult în care nuditatea este strict interzisă, modelul trebuie să fie foarte atentă cum se îmbracă. Pratic, prin alegerea ținutei modelul va spune o poveste și va crea un personaj. Ținuta trebuie practic să fie „din aceeași poveste” cu personajul și să pună cu adevărat modelul în valoare. În București se fac angajări în videochat, așadar te poți gândi deja la o ținută! 

Însoțitor de zbor 

În acest caz ținuta va fi reprezentată mai mult ca sigur de o uniformă. Desigur, purtarea uniformei și încropirea unei ținute acceptabile va ține foarte mult și de atitudine și de accesoriile minimaliste. În acest caz ținuta obligatorie va funcționa și ca semnal nonverbal pentru pasageri pentru a ști cui trebui să se adreseze în cazul în care au întrebări sau probleme. 

Probabil că și tu îți alegi o ținută adecvată pentru birou în fiecare dimineață, dar pentru meseriile de mai sus în departamentul vestimentar chiar nu există loc de greșeală. Crezi că ai putea face față unei astfel de responsabilități?